Uber má další problém. Tentokrát s pruhy pro cyklisty

Uber má další problém. Tentokrát s pruhy pro cyklisty
  • Autonomní auta Uberu nyní po chodcích ohrožují i cyklisty
  • Dle společnosti jde o softwarový problém, který bude vyřešen

Různorodost provozu a legislativa. Dva největší strašáci jakéhokoli autonomního řízení. Minulou středu spustil provoz svých autonomních automobilů Uber v San Franciscu a po týdnu už se ukazuje, že se vozy dopouští zdraví ohrožujícího porušování dopravních předpisů, spočívajícího v ignorování pruhu vyhrazeného pro cyklisty. Mluvčí Uberu řekl Guardianu, že Uber na odstranění chyb pracuje. I přesto bylo testování nyní zastaveno.

Autonomní auta s cyklistický pruhem vůbec nepočítají a pokud chtějí odbočit, tak prostě odbočí. Hrozí tak srážka s cyklistou, který v tu chvíli nemá šanci jakkoli zareagovat. Dnes probíraný problém však není jediný. Nedávno jsme psali například o tom, jak podobný vůz Uberu projel na červenou.

Uber slíbil, že na všech chybách zapracuje. Dle vyjádření má jít o problém v softwaru, které chce společnost co nejdříve odstranit. Ovšem s výjimkou jízdy na červenou, ke které Uber vydal separátní prohlášení.

„Tato událost byla způsobena lidským pochybením. Proto věříme, že po zavedení služby samořídícího Uberu uděláme silnice bezpečnější. Volvo na videu nepřeváželo žádné zákazníky a řidič okamžitě dostal výpověď,“ padlo k případu nerespektování semaforů.

Zdroj: theverge.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze