U Tesca v Českém Krumlově, Klatovech a Praze v Edenu přibyly další nabíječky ČEZu

1
U Tesca v Českém Krumlově, Klatovech a Praze v Edenu přibyly další nabíječky ČEZu
Fotografie: ČEZ
  • Skupina ČEZ plánuje do konce roku postavit 70 dobíjecích stanic v 26 lokalitách
  • Výkon instalovaných dobíjecích stanic je 50 kW

O spolupráci mezi řetězcem prodejen Tesco a Skupinou ČEZ jsme vás již informovali na jaře. Během první vlny mají v plánu společně vybudovat ve 26 lokalitách 70 dobíjecích stanic. Do konce letošního roku ČEZ hodlá postavit 25 veřejných dobíjecích stanic. Spolupráci mezi oběma společnostmi komentuje místopředseda představenstva ČEZu Pavel Cyrani slovy: „Jsme rádi, že se Tesco stalo jedním z našich silných partnerů v rozšiřování elektromobility v Česku. Dobíjecí stanice by neměly chybět nikde tam, kde lidé delší čas parkují. Ideální jsou proto právě místa nákupů. Řidičům garantujeme odběr skutečně bezemisní elektřiny, a to díky certifikaci jejího původu z obnovitelných zdrojů.

Nově jsou dobíjecí stanice u hypermarketů Tesco v Českém Krumlově, Klatovech a Praze. V Českém Krumlově a Klatovech jsou umístěny dvě dobíjecí stanice na parkovišti v areálu prodejny. V Praze jsou instalovány čtyři dobíjecí stojany v podzemních garážích obchodního centra Eden. Během nákupu v prodejně Tesco může řidič díky stojanu o výkonu 50 kW doplnit většinu kapacity baterie svého auta zhruba za půl hodiny. Každá stanice nabízí dobíjecí konektory vhodné pro dobíjení všech značek a typů elektroaut. „V Tesco věříme, že lze dosahovat udržitelného rozvoje a současně mít spokojené zákazníky. Pohodlné a rychlé dobití elektromobilů je dalším krokem pro zvýšení komfortu našich zákazníků. Díky spolupráci s ČEZ se nám postupně daří osazovat parkoviště a garáže našich prodejen po celé republice,“ odpovídá generální ředitelka Tesco Stores ČR Katarína Navrátilová na dotaz, jak je spokojená se spoluprací se Skupinou ČEZ.

ČEZ jako provozovatel sítě dobíjecích stanic s instalovaným výkonem blížícím se 40 MW má v plánu do roku 2025 dosáhnout hranice 800 provozovaných dobíjecích stanic a zároveň s tím zvyšovat jejich výkon. Tento cíl si vytýčil ve své vizi Čistá energie zítřka. Pro dosažení tohoto ambiciózního cíle bude ČEZ v další fázi projektu budování dobíjecích stanic u prodejen Tesco stavět ultrarychlé dobíjecí stanice a huby se třemi a více dobíjecími stanicemi. Dojde tak ke zrychlení nabíjení a zákazník stráví u dobíjecí stanice kratší čas. Navíc se tak zkrátí i doba čekání na volný nabíjecí konektor. Výstavba dobíjecích stanic je financována z grantu Operačního programu Doprava.

Diskuze ke článku
Dini Dini
Dini Dini
Boha jeho...proč zrovna ČEZ? Vždyť tam každej nabíjí jen proto, že jinak by si musel zavolat odtahovku a to by ho (ale jenom možná) vyšlo dráž.

Dyť to je zlodějina jak bejk!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze