Toyota zakládá organizaci pro vývoj elektromobilů

Toyota zakládá organizaci pro vývoj elektromobilů
Fotografie: Toyota
  • Nová organizace zahájí práci v prosinci letošního roku
  • Půjde o nezávislou virtuální organizaci
  • Skládat se bude pouze ze čtyř lidí

Automobilka Toyota je známá jako průkopník ve světě hybridních automobilů. Do ryzích elektromobilů se však delší dobu nehrnula. Avšak nyní již nastal čas. Toyota založí nové oddělení zaměřené pouze na vývoj elektromobilů.

Nová divize má zahájit svou práci již letošní rok v prosinci. Půjde o virtuální organizaci tvořenou čtyřmi lidmi z firem Toyota Industries Corporation, Aisin Seiki Corporation Limited, Denso Corporation a TMC. Oddělení bude fungovat nezávisle na dalších organizacích vnitřní struktury firmy.

Toyota se zaměřuje jak na hybridní a plug-in hybridní automobily, tak i na vozy s vodíkovým pohonem. A právě vodíkový pohon Toyota hodně tlačí. Díky vysokému dojezdu a krátkému času pro doplnění vodíku je tato technologie velmi blízká klasickým spalovacím vozům.

„V několika posledních letech jsme se soustředili na rozvoj, který se stane základem naší úspěšné budoucnosti. V rámci něho jsme učinili řadu kroků, jakými bylo založení výzkumného centra Toyota Research Institute, získání stoprocentního podílu v automobilce Daihatsu nebo vytvoření interního oddělení zodpovědného za kompaktní modely pro rozvojové trhy,“ řekl prezident TMC Akio Toyoda a doplnil: „Součástí tohoto úsilí je i nová organizační struktura pro elektromobily. Nový podnik se bude specializovat a má za úkol urychlit pracovní postupy. Věřím, že bude fungovat jako tahoun inovací v pracovních postupech automobilky Toyota i celé skupiny Toyota Group.“

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze