Toyota přesouvá výrobu hybridních převodovek do Polska

Toyota přesouvá výrobu hybridních převodovek do Polska
  • Spolu s převodovkami se přesouvá i výroba dvou motorů
  • Celkový objem investic dosáhne 150 milionů eur

Společnost Toyota oznámila svůj plán zahájit v Polsku výrobu hybridních převodovek a dvou zážehových motorů. Převodovky se budou montovat v závodu Toyota Motor Manufacturing Poland ve Valdenburku od roku 2018. O rok dříve začne výroba zážehových motorů. Investice je to samozřejmě nemalá, konkrétně se jedná o částku 150 milionů eur.

„Velmi nás těší, že výrobu dalších benzinových motorů a hybridních převodovek přinášíme sem do srdce Evropy, do polských závodů, kde naši pracovníci prokázali mimořádnou kvalitu a konkurenceschopnost,“ uvedl Johan van Zyl, prezident a generální ředitel společnosti Toyota Motor Europe, a doplnil: „Toyota vždy hledá cesty k využívání místních zdrojů a přizpůsobuje se trendům na trhu s cílem dosáhnout trvale udržitelného růstu.“

Hybridní převodovka typu transaxle představuje klíčovou součást hybridního hnacího ústrojí Toyoty, které kombinuje benzinový motor s objemem 1,8 litru a elektromotor. Tento hybridní pohon najdeme jak v Toyotě Auris Hybrid, tak v novém crossoveru Toyota C-HR. Pro Auris se momentálně vyrábí hybridní převodovky v Japonsku a musí se draze dovážet do Evropy. Továrna v Polsku by měla náklady výrazně snížit.

Toyota se v oblasti hybridů velmi angažuje. Na rok 2020 má dokonce plány prodávat každý druhý vůz s hybridním pohonem. Nemáme proč nevěřit, z celkových prodejů vozů Toyota v Evropě tvoří 31 procent právě ty s hybridní technologií. Snad přesun výroby z Japonska do Polska nebude mít dopad na kvalitu a spolehlivost jednotlivých dílů a motorů.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze