Tesly dostávají aktualizaci s možností pro parkování použít další dvě kamery

Tesly dostávají aktualizaci s možností pro parkování použít další dvě kamery
Fotografie: electrek.co
  • Nové aktualizace přišly s několika kamerovými funkcemi
  • Příprava baterie na nabíjení se též dočkala aktualizace
  • Až budete parkovat doma, už nebudete muset hledat klíčky

Tesla se v nové softwarové aktualizaci 2020.24 zaměřila na požadavky svých zákazníků a přišla s několika novými funkcemi zaměřenými na každodenní užívání. Aktualizace v plném rozsahu se zatím týká pouze majitelů vozů Tesla v Severní Americe a postupně se přizpůsobuje i dalším trhům s rozlišnými dopravními značkami.

Aktualizace softwaru Tesly

Jak informuje electrek.co, jednou z novinek je totiž detekce a vizualizace dopravní značky STOP a semaforů. Další podstatnou novinkou je přístup k výhledu z bočních kamer v B sloupcích. Tento nový prvek zlepšuje přehled v mrtvém úhlu, pomáhá při parkování a všeobecně zlepšuje přehled o dění v okolí vozu.

Další vylepšení se týká přehrávání pořízených videí skrze Dashcam Viewer, který umožňuje prohlížení videí z TeslaCam a Sentry Mode. Tesla se k této aktualizaci vyjádřila následovně: „Pro usnadnění prohlížení videí v režimu Sentry jsme přidali do náhledu videa červenou tečku, která označuje okamžik spuštění události v režimu Sentry. Při přehrávání videa v režimu Sentry se prohlížeč dashcam přetočí dopředu a spustí přehrávání těsně před tímto bodem.“

Novinkou je též funkce Walk-away door lock pro automatické uzamčení vozu v místě vašeho bydliště v okamžiku, kdy se od něj vzdálíte. V navigačním systému vozu je možné označit polohu vašeho bydliště a s touto funkcí se již nebudete muset zaobírat hledáním klíčku v případech, kdy máte plné ruce. Víme, že když v navigačním systému vozu Tesla nastavíte jako cílovou destinaci Supercharger, vůz automaticky upraví teplotu baterie, aby byla ideální pro nabíjení. Tato funkce zatím fungovala pouze v případě nabíjení na Superchargeru, ale nově ji lze využít i na nabíjecích stanicích třetích stran.

Posledním vylepšením prošla kamera ve zpětném zrcátku vozu, která je určena ke snímání posádky. Je ve vozech Model 3 a Model Y, ale až do teď nebyla zprovozněna. Podle Elona Muska má přispět k vývoji bezpečnějších vozidel tím, že budete ochotni sdílet nahrávky pořízené od doby těsně před srážkou, nebo jinou bezpečnostní událostí. Nahrávky nebudou personifikované ani spojené s řidičem a budou využívány v souladu se zachováním vašeho soukromí. Jaký je váš názor na tuto funkci? Byli byste ochotni povolit společnosti Tesla přístup k vašim záznamům z palubní kamery?

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze