Teslu Semi si podle všeho rezervovalo už více jak 1 200 zákazníků

Teslu Semi si podle všeho rezervovalo už více jak 1 200 zákazníků
Fotografie: Tesla
  • Cena nejvyšší verze startuje na 3,9 milionech korun a urazíte s ní až 800 kilometrů
  • Semi si objednala například společnost DHL a také jeden z výrobců lahodného zlatavého moku

Už v případě Modelu 3 se mluvilo o tom, kolik má Tesla vlastně rezervací na svůj nejlevnější model. Jiné to není ani u elektrického kamionu Semi. Tu si předobjednalo už několik firem, jako je například DHL nebo jeden z výrobců lahodného zlatavého moku. Kolik má tedy Tesla vlastně rezervací?

Tesla Semi

Spekuluje se, že celkově by se mohlo jednat až o 1 230 rezervací. Vše usuzujeme z příspěvku na Instagramu, který publikovala společnost Elemental Landscapes. Její informace hovoří právě o číslu 1 230. Společnost musela složit 15 tisíc dolarů za tři kusy modelu Semi. Pokud by tedy Tesla skutečně měla tolik rezervací, dostala by od zákazníků více jak šest milionů dolarů, tedy 133 milionů korun.

Tesla Semi má v nejvyšší konfiguraci na jedno nabití urazit až 800 kilometrů, cena je v takovém případe stanovena na 180 tisíc dolarů, tedy 3,9 milionů korun. K dispozici je i slabší varianta s dojezdem 300 mil (okolo 480 kilometrů). Za tu si Tesla účtuje 3,2 milionů korun. Na trh se má tahač Tesly dostat v roce 2019.

Podobné záležitosti Tesla umí. Model 3 si podle všeho předobjednalo více jak 400 tisíc zákazníků, což v případě složení zálohy tisíc dolarů dělá počty celkem jednoduché. Tesla Semi se také ukázala už i na denním světle a odkryla tak nějaké další detaily.

Zdroj: greencarreports.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze