Teslisté se konečně dočkali funkce, na kterou čekali deset let

1
Teslisté se konečně dočkali funkce, na kterou čekali deset let
Fotografie: Tesla Motors
  • Její absence vždy patřila mezi hlavní argumenty odpůrců Tesly
  • U konkurence už dlouhá léta patří mezi naprostou samozřejmost

Vedení Tesly při vývoji svých automobilů úzce komunikuje se svými fanoušky, což se jí zjevně vyplácí. Nové funkce se objevují či staré upravují velmi často podle konkrétních požadavků, vypsaných na sociálních sítích i dalších kanálech. A díky dálkovým aktualizacím, jichž je Tesla průkopníkem, se je daří instalovat do aut velmi rychle a s minimálními náklady na straně automobilky i zákazníků. Jedna funkce, po níž fanoušci volají prakticky od začátku, ale konstruktérům dosud unikala. Těžko soudit proč, její implementace nemohla být příliš složitá. Jenže s aktualizací softwaru 2021.40.5, která se podle electrek.co právě dostala do distribuce, už se teslisté dočkali. Konečně si zadají průjezdní body do navigace.

Ovládání bude jako vždy jednoduché – stačí ťuknout na virtuální tlačítko „+“ ve vyhledávání a zadat průjezdní bod buď písemně, nebo klepnutím do mapy. Další novinkou je podpora streamu Tidal, nově umí hudební soustava aktivně potlačovat též nízkofrekvenční ruchy při jízdě po špatných vozovkách vysíláním opačných amplitud. V tzv. Sentry režimu se nyní můžete dálkově připojit v reálném čase na kameru auta a ventilace bude umět v zimě lépe pomáhat s odmrazováním a odmlžováním oken. Nové vydání přináší i několik méně podstatných novinek, například podporu britské angličtiny.

To je docela slušný seznam předvánočních dárků. Kdypak se asi Tesly dočkají třízónových klimatizací, odvětrávaných sedadel či možnosti zcela zakrýt střešní okno? A kdy maticových světlometů či panoramatické kamery kolem vozu? Asi to nebude hned, když nejde jen o softwarové úpravy.

Diskuze ke článku
Milan Dupal
Milan Dupal
To je tedy “pokrok”! Waipointy jsem do svého stařičkého Garmina posílal z počítače již před nejméně deseti lety....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze