Porsche zve majitele Taycanů do servisu. Všichni tam zdarma obdrží hromadu vylepšení

Porsche zve majitele Taycanů do servisu. Všichni tam zdarma obdrží hromadu vylepšení
Fotografie: Miroslav Tomíšek, fDrive.cz
  • Vylepšení se týká všech modelových ročníků
  • Aktualizace je zcela zdarma
  • Čím je Taycan starší, tím více inovací dostane

Porsche má připravenou velkou aktualizaci softwaru pro více než 75 000 majitelů elektromobilů Taycan po celém světě. Bez ohledu na stáří vozidla, pohonné ústrojí a karoserii lze všechny varianty Taycanu dostat na softwarovou úroveň modelového roku 2023 pomocí aktualizace, která přidává významná vylepšení efektivity, dojezdu a funkčnosti. V závislosti na tom, kdy bylo vozidlo dodáno, zákazníci získají zvýšení účinnosti hnacího ústrojí, což povede k nárůstu dojezdu přibližně o 50 kilometrů dle WLTP, stejně jako nové funkce a vylepšení v Porsche Communication Management (PCM), Porsche Connect a nové asistenční systémy, jak informuje insideevs.com.

Pokud jde o pohonnou jednotku, aktualizace dokáže zajistit téměř úplné odpojení a deaktivaci předního elektromotoru u modelů s pohonem všech kol. Týká se to však pouze situace, kdy je vůz přepnut na jízdní režim Normal nebo Range. Při jízdě vlastní setrvačností a při stání jsou obě nápravy bez hnacího momentu. Elektrická volnoběžka navíc snižuje ztráty třecím odporem a zvyšuje dojezd vozidla. Mezi další změny patří optimalizovaná strategie rekuperace energie a indikátor pohonu všech kol, jenž nově zobrazuje toky energie na centrálním displeji. Aktualizace také zlepšuje tepelný management baterie, kdy největší změny přijdou při nízkých venkovních teplotách. Každé vylepšené Porsche Taycan se pochlubí delším dojezdem a kratší dobou nabíjení. Tato vylepšení se týkají modelů z let 2020 a 2021. Pokud jde o Porsche Communication Management (PCM) a Porsche Connect, zde přibydou nové funkce a změní se barevný design dlaždic na úvodní obrazovce.

Porsche také zdarma přidává optimalizované hlasové ovládání, integraci aplikace Spotify a bezdrátové Android Auto. U Taycanů z roku 2021 vybavených head-up displejem dostane navigační mapa optimalizovaný pohled a rozšíří se obsah displeje. Drobných novinek se dočká taktéž systém ParkAssist, jehož senzory nyní pracují s větším dosahem. Automatický systém parkování nově najde ještě menší parkovací místa, kam by si dříve Taycan netroufl. V rámci příplatků pak lze odemknout jednotlivé funkce vozu a vybavení. Mezi ně se řadí například systém bezklíčového otevírání (komfortní přístup) dveří a zavazadlového prostoru. Co se týče předešlých vylepšení, majitelé vozů musí dojet do servisu.

Automobilka poznamenává, že rozsah aktualizace a trvání nezbytné návštěvy dílny závisí na konkrétním stavu softwaru dotyčného Taycanu. Obecně platí, že čím je vůz starší, tím více vylepšení a inovací bude instalováno. A konečně, již nyní je k dispozici 22kW palubní nabíječka pro dodatečnou montáž. Zákazníci v Severní Americe a Evropě, kteří si ji zakoupí, získají také funkci Plug & Charge.

Technické parametry Porsche Taycan 4S Performance Battery

Kompletní specifikace
Konstrukcesedan, 4 963 × 1 966 × 1 381 mm, 2 140 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon390 kW, 530 koní, točivý moment: 640 Nm
Baterie79,2 kWh (71 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 225 kW, palubní: 22 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 25,6 kWh / 100 km, dojezd: 407 km
Cena od3 020 000 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze