Nové aktualizace pro vozy Tesla potěší malé i velké pasažéry

Nové aktualizace pro vozy Tesla potěší malé i velké pasažéry
Fotografie: Tesla
  • Tesla přidala například režim Car Wash
  • Změn se dočkal taktéž palubní kamerový systém
  • Potěšeni budou i obyvatelé Maďarska nebo Ruska

Tesla pokračuje ve zdokonalování svých vozidel, pro které nově připravila celý soubor aktualizací. Ty potěší jak děti, tak i samotného řidiče se spolujezdcem. Podle electrek.co se jedná o aktualizaci softwaru s označením 2021.24. V tomto balíčku je zahrnuta například nová služba Disney+. Vozy Tesla jsou totiž vybaveny aplikací s názvem Tesla Theater, která zahrnuje možnost sledování YouTube a Netflixu, S novou aktualizací se však přidává také Disney+. Stále však platí, že vůz musí být uveden do klidového režimu, takže za jízdy tuto službu spustit nepůjde.

Novým prvkem výbavy se stává režim Car Wash. Jak napovídá samotný název, jedná se o režim určený pro jízdu v automyčce, přičemž vůz sám zavře všechna okna, zamkne nabíjecí port a deaktivuje stěrače čelního skla. Současně nechá odemčené dveře a vypne parkovací senzory. U automatických myček s dopravníkovými pásy pak stačí vůz přepnout na Neutral, čímž se deaktivuje možnost zatažení parkovací brzdy. Novinkou je také možnost deaktivovat automatické stmívání vnitřního zpětného zrcátka a také přibyla možnost volby odlišného zobrazení zbývající kapacity v bateriích.

Palubní systém pak nově podporuje maďarštinu, rumunštinu a ruštinu. Změn se dočkal také integrovaný kamerový systém na palubě, který nyní sám od sebe může spustit nahrávání, a to kdykoliv, kdy vůz usoudí, že se blíží nebezpečná situace. Tyto záznamy přitom nejsou zasílány do centrály Tesly, majitel vozu je tak stále dostatečně chráněn po stránce soukromí.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze