Majitelé vozů Tesla budou mít lehčí život díky nové aktualizaci

1
Majitelé vozů Tesla budou mít  lehčí život díky nové aktualizaci
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Nově bude možné vůz sledovat online přes mobilní aplikaci
  • Eliminují by se tak časté falešné poplachy

Tesla se rozhodla pro vydání aktualizace, která vylepší funkčnost systému Tesla Sentry, jak informuje teslarati.com. Podle dostupných zpráv systém nabídne nově možnost online sledování vozu díky z výroby instalovaným kamerám. Až dosud přitom Tesla Sentry v případě podezřelého pohybu okolo vozu pouze spustila nahrávání a majiteli přišlo upozornění na jeho mobilní telefon. Často se ale jednalo o planý poplach. Právě tomu chce aktualizace zabránit. Vše potvrdil sám Elon Musk, jenž se k celé věci vyjádřil na Twitteru.


Tím ale novinky nekončí. Spekulace dále hovoří o možnosti vzdáleně promluvit k případnému pachateli. Z výroby je totiž každý elektromobil vybaven vnějšími reproduktory, které mají v nízkých rychlostech upozorňovat chodce na to, že se k nim vůz blíží. A právě díky další aktualizaci by šlo v případě ohrožení vozu na dálku „vystrašit“ možného nenechavce. K této funkci se však zatím Musk nevyjádřil, a tak je otázkou, zda se jí skutečně dočkáme.

Diskuze ke článku
Ivan Hoe
Ivan Hoe
lehčí život s názvem Velký Bratr ... teď už bude on-line sledování všeho ve voze a kolem přes servery Tesly úplně legální :-o

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze