Elektromobily s logem Hyundai a Kia dostanou brzy významné technické vylepšení

1
Elektromobily s logem Hyundai a Kia dostanou brzy významné technické vylepšení
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Do prvních vozidel se nová technologie dostane na jaře příštího roku
  • Zlepšit se má rychlost nabíjení a celkový dojezd

Korejské elektromobily z koncernu Kia/Hyundai dostanou v příštím roce významné technické vylepšení, o kterém pojednává nová tisková zpráva. V té se uvádí, že Hyundai Ioniq 5, Ioniq 6 a Kia EV6 dostanou nové výkonové moduly z karbidu křemíku (SiC). Ty mají v rámci platformy E-GMP pomoci ke zvýšení výkonu a celkového dojezdu. Oba výrobci pracují na upevnění své pozice v automobilovém průmyslu na poli elektromobilů a tato zpráva přináší spoustu budoucích výhod pro cílové uživatele.

Hlavní předností mají být vysoce účinné výkonové moduly ACEPACK Drive od firmy STMicroelectronic. Jejich v pořadí třetí generace s označením Sic Mosfet pokrývá široký rozsah výkonů a podporuje vysoké provozní napětí. Nové výkonové moduly se vyznačují nízkou spínací energií a vynikajícím výkonem. Ve srovnání s tradičními křemíkovými výkonovými polovodiči je nové řešení schopno vyššího provozního napětí, což umožňuje ještě rychlejší nabíjení a vynikající výkon vozidla.

Moduly jsou vybaveny substrátovou technologií aktivního pájeného kovu (AMB), která je známá vynikající tepelnou účinností a mechanickou pevností. K dispozici jsou svařované nebo šroubované přípojnice, což poskytuje flexibilitu při řešení různých požadavků na montáž. Nové technické řešení je již ve výrobě a na jaře příštího roku by se mělo začít montovat do nových kusů výše zmíněných elektromobilů.

Diskuze ke článku
Martin Lacina
Martin Lacina
Ta to jsem zvedav. Ev od H+K jsou podle meho nazoru uz nejakou dobu nejlepsi volbou v pomeru parametry/cena na trhu.
Jestli jeste vylepsi dojezd a rychlost nabijeni pak to bude jasna volba pro kazdeho kdo ma vsech pet pohromade. ;-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze