Nejmenší Range Rover v nabídce prošel faceliftem. Vrcholem je stále plug-in hybrid

Nejmenší Range Rover v nabídce prošel faceliftem. Vrcholem je stále plug-in hybrid
Fotografie: Land Rover
  • Nabídka motorizací zůstává stejná
  • Vylepšené jsou hlavní světlomety a také infotainment
  • Přibyly tři nové laky karoserie

Pro modelový rok 2024 si Land Rover připravil omlazený Range Rover Evoque, který je vstupenkou do světa luxusu a kvality. Změny se netýkají pohonných jednotek, takže vrcholem je stále 309koňový plug-in hybrid s baterií o kapacitě 14,9 kWh. To ale vůbec nevadí, protože tuto verzi jsme testovali a nevedla si vůbec špatně. A co je vlastně u Evoqua nového? Zvenčí poznáme omlazené provedení díky nové čelní mřížce s jinou strukturou. Zásadnější vylepšení dostaly hlavní Pixel LED světlomety, které ve vyšších výbavách nabídnou třikrát více LED než dříve. Každý světlomet má čtyři pixelové moduly se 67 diodami, což má zajistit mnohem lepší osvit vozovky do stran a taktéž lepší stínování překážek před vozidlem.

Do nabídky přibyly nové laky karoserie – Arroios Grey, Tribeca Blue a Corinthian Bronze. Ty lze opět kombinovat s kontrastní barvou střechy. Kdo si potrpí na velká kola, má v tomto případě možnost zvolit disky o velikosti až 21". Tím změny zvenčí končí a na řadě je kabina. V té se nachází nový 11,4" displej, který má vyšší uložení a trošku se posunul blíže k řidiči. Samozřejmostí je nasazení palubního systému Pivi Pro, pod jehož obrazovku se nastěhovala bezdrátová nabíječka chytrých telefonů. Zlepšilo se ovládání a řidič má většinu funkcí lépe po ruce. Klimatizace vozidla nabídne funkci Cabin Air Purification Plus, což posádku izoluje od škodlivých virů a alergenů.

Myslelo se i na ekologii. Standardem je sice koženého čalounění sedadel, avšak na přání lze volit sedadla ze směsí vlny Kvadrat v kombinaci s perforovanými prvky Ultrafabrics. Ty jsou o 58 % lehčí než kůže a měly by vydržet po dobu 10 let bez většího opotřebení. K objednání by měl být omlazený Range Rover Evoque ke konci tohoto roku.

Technické parametry Land Rover Range Rover Evoque (2019) P300e

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 371 × 2 100 × 1 649 mm, 2 157 kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: 4×4
Výkon227 kW, 309 koní, točivý moment: 540 Nm
Baterie15 kWh
Nabíjenírychlonabíjení: 32 kW, palubní: 7 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: ? l / 100 km
Cena od
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze