BMW už do světa vyslalo 10 milionů OTA updatů pro jeho vozy

BMW už do světa vyslalo 10 milionů OTA updatů pro jeho vozy
Fotografie: Petr Vojtěch, fdrive.cz
  • Operační systém 9 umožňuje vzdáleně aktualizovat i vozy Mini a Rolls-Royce Spectre
  • BMW už bezdrátové aktualizace nabízí pět let

BMW Group se v tiskové zprávě pochlubilo s tím, že už úspěšně provedlo přes 10 milionů aktualizací bezdrátových aktualizací vozů spadajících do jeho portfolia (kromě BMW například i Rolls-Royce či Mini).

Dnes je BMW schopno dodávat aktualizace vzduchem do více než devíti milionů vozidel po celém světě. A tímto způsobem můžeme aktualizovat celý software vozidla,“ uvádí Christoph Grote, senior viceprezident pro software v BMW Group. „Tato schopnost jasně demonstruje naše odborné znalosti v oblasti softwarově definovaných vozidel. Skutečnost, že v současné době bylo ve vozidlech provedeno již deset milionů vzdálených aktualizací softwaru, podtrhuje, jak je tato forma inovace u našich zákazníků oblíbená.

Připomeňme, že první OTA (over-the-air) update vypustila bavorská firma před pěti lety. Od té doby byla tato funkce rozšířena na všechny značky, modelové řady a typy pohonů. Příchod nového operačního systému 9 pak znamená, že na dálku lze aktualizovat i modely Mini a Rolls-Royce Spectre. „Možnost vzdálené aktualizace softwaru nám umožňuje neustále vylepšovat naše vozidla bez nutnosti návštěvy servisu,“ pokračuje Grote. „Našim zákazníkům to přináší větší komfort a bezpečnost a čas od času jim to nabízí i nové funkce a funkční vylepšení,“ doplňuje.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze