Tesla zachránila americkou rodinu před umrznutím v jejich vlastním domě

10
Tesla zachránila americkou rodinu před umrznutím v jejich vlastním domě
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Rodina se šla zahřát do Tesly Model 3
  • Celá situace tak dopadla dobře
  • Největší problém byl s malým novorozencem

Posledních pár dnů řádila v americkém státě Texas silná zimní bouře, která způsobila četné komplikace s dodávkami elektrického proudu. A právě na ni málem doplatila jedna z rodin, která přišla o veškerý elektrický proud v domě. Poslední záchranou se tak nečekaně stala jejich Tesla Model 3, která jim podle tesmanian.com poskytla bezpečné zázemí během silných mrazů. Největším problémem bylo novorozeně, které potřebovalo dostatek tepla. A jelikož dům postižené rodiny se začínal postupem času pomalu měnit v jednu velkou chladničku, byla Tesla Model 3 velmi účinnou záchranou.

Majitel vozu doslova řekl, že celou svou rodinu včetně psa umístil do nabitého elektromobilu, ve kterém bez problému přečkali celou noc. Pokud by však Tesla nabitá nebyla, nebo by ji rodina vůbec neměla k dispozici, pravděpodobně by celá situace dopadla velmi špatně. Rodinný dům byl totiž vytápěn čistě elektrickou energií.

Technické parametry Tesla Model 3 Standard Range Plus

Kompletní specifikace
Konstrukcesedan, 4 694 × 1 933 × 1 442 mm, 1 745 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon208 kW, 283 koní, točivý moment: 510 Nm
Baterie60 kWh (57,5 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 170 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 430 km
Cena od1 028 990 Kč
Diskuze ke článku
Vojtech Fox Sikora
Vojtech Fox Sikora
Jo, protože v normálním autě by si nezatopili.... To je zase článek 😀
Petr Masák
Petr Masák
Škoda že ve Stalingradu neměli Tesly, mohli být vysmátí.
Josef L
Josef L
Tady je vidět, jak závislost na el. energie je velmi pochybný krok naší civilizace, bez elektřiny jsme skončili... nekoupíme si ani rohlík.
Ivan Hoe
Ivan Hoe
oooooo, majitelé majitelé Tesel byli zachráněni, zbytek města umrzl :-o ... Nebo možná jen majitelé Tesel nemají dost IQ, aby si vzali svetr nebo deku jako ti ostatní? Takže z článku plyne, že zatímco běžní obyvatelé měli jen problém tak Teslařům šlo o životy? Jsou to chudáci, kam nám jen ta degradační evoluce spěje :-/.
Každopádně tady je vidět, jak nebezpečné je být závislí na elektřině a ostatní (fosilní) zdroje by se neměly bez rozmyslu direktivně zakazovat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze