Tesla začala bojovat proti Rivianu. Vedení firmy se nestačí divit

5
Tesla začala bojovat proti Rivianu. Vedení firmy se nestačí divit
Fotografie: Rivian
  • Musk podal k soudu rozšířenou žalobu
  • Rivian údajně kopíruje většinu nápadů, se kterými dříve přišla Tesla
  • Vrcholem všeho pak byl pokus o krádež nové technologie pro vývoj baterií

Sebevědomí nedávno vzniklé značky Rivian neuniklo pozornosti jejímu hlavnímu konkurentovi. Tím je kalifornská Tesla a sám Elon Musk se nyní vyjádřil, co vše mu leží v žaludku ve spojení s Rivianem, jak informuje electrek.co. Podle Muska je Rivian jen čistou kopírkou nápadů Tesly a ukradl její obchodní tajemství. Tesla tak nyní podala rozšířenou žalobu, podle které její čtyři bývalí zaměstnanci údajně ukradli tajné technické informace týkající se nové generace baterií použitých Teslou. Ty chtěl Rivian využít při vývoji svých vozidel.

Podobným krokem Rivianu je také plán na výstavbu vlastní sítě nabíjecích stanic. Při prodeji vozů se pak stejně jako Tesla nebude spoléhat na třetí stranu, takže ke všemu využije výhradně online objednávky. Nejen s tím přišla jako první Tesla, ovšem vedení Rivianu tyto nápady zřejmě „ocenilo“ natolik, že je převzalo a začalo se jimi taktéž řídit. Není proto divu, že se Elon Musk k celé věci vyjádřil pěkně od plic a vše chce řešit soudně. Vše pak údajně korunoval pokus o ukořistění technologie pro vývoj nových typů baterií. Právě tento krok donutil Muska k dalším soudním krokům, které mohou Rivian v tom horším případě ohrozit na existenci.

Diskuze ke článku
Alex Ander
Alex Ander
Neni to tak davno, co se Musk vyjadroval ve stylu, ze by konkurenci na trhu videl docela rad, ale zatim jen marne ceka. Ze vetsinu technologickych vymozenosti elektroaut volne nabizi k vyuzitim tretim stranam jako podporu myslenky ekologickeho provozu a mj. nikdo mu nebranil prijit s pick-upem na trh mnohem drive. Zatim neprisel vubec. Mezi tim se pozornost presunula na Space X a Starlink, co je pouze jeho volba. A ze mu mezi tim ujel vlak, za to muze jen a pouze sam. Panovi po padesatce zacina trochu hrabat, jinak to rict neumim…
Dominik Debef
Dominik Debef
Hahaha...jasně..jak jinak bojovat proti Rivianu, než ho nařknout z kopírování. Te'd se budou soudy táhnout pár let a během té doby budou media stále dokola kopírovat jednu zprávu o soudu, který je tu proto, že Rivian kopíruje Teslu. Po pár letech to smetou se stolu, protože nikdo nic neokopíroval, ale jedna zpráva Rivianu o výhře už nic nezvrátí...Rivian..jo to je ten, co kopíruje Teslu..

Tak jasně, je to jen obchod, mně to nevadí a Tesla by bez podobných vyjádření už možná dnes neexistovala...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze