Rivian R1T navštívil Bránu do pekla. Extrémní test ho dokonale prověřil

1
Rivian R1T navštívil Bránu do pekla. Extrémní test ho dokonale prověřil
Fotografie: Rivian
  • Šlo o zatím nejtvrdší test prvního elektrického pick-upu od firmy Rivian
  • Celý test proběhl takřka hladce a jen chvílemi měl vůz menší problémy
  • Model R1T byl v naprosto sériovém stavu

Americký nováček na trhu s elektromobily v podobě Rivianu R1T se dočkal prvního pořádného testu v klasickém prostředí, jak informuje insideevs.com. Na svědomí jej mají autoři YouTube kanálu Paddle Pedal Pedals, kteří s vozem vyrazili na známé místo Hell’s Gate. To se nachází u města Moab v americkém Utahu a vlastně jde o velmi nebezpečnou a strmou skálu, po které zkouší jezdit jen ti nejodvážnější řidiči se svými často upravenými offroady. O to zajímavější je pak pohled na jízdu R1T, který na místo dorazil v naprosto sériovém stavu. Jedinou odlišností byly snad jen terénní pneumatiky, které zaručily lepší přilnavost na kluzkém skalnatém povrchu.

Z videa není patrné, s jakou verzí se autoři testu na skálu vydali. Rivian R1T totiž může disponovat výkonem v rozmezí 407 až 763 koní. Pokud ale šlo o to nejlepší z nabídky Rivianu, pak vůz na videu nabídl i točivý moment 1 118 Nm. Společně s pohonem všech kol, čtyřmi elektromotory a speciálním jízdním režimem pro jízdu po skalách není divu, že vůz po pár problémech vyjel až na konec trasy. Obdiv si zaslouží také řidič, který po celou dobu udržel nervy na uzdě a nenechal se vylekat situacemi, v nichž šlo do tuhého.

Diskuze ke článku
Alex Ander
Alex Ander
Naposledy upraveno: 4. 10. 2021 20:25
Celkem chytre uchopili trh za pretrvavajici diru. Krome Fordu to snad jeste nikdo zaplnit neplanuje. Cybertruck samozrejme nepocitam, to je zatim pohadka podobna Roadsteru nebo Semi.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze