Tesla slaví další milník, vyrobila 10 milionů pohonných jednotek

3
Tesla slaví další milník, vyrobila 10 milionů pohonných jednotek
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, fDrive.cz
  • Pravděpodobně jich většinu vyprodukovala nevadská Gigafactory
  • Týmu, jenž má pohonné jednotky na starost, na sociální síti X pogratuloval i sám Elon Musk

Kde jinde, než na sociální síti X se pochlubila Tesla dosažením dalšího milníku. Tentokrát se jí podařilo vyrobit už 10miliontou pohonnou jednotku ve svých závodech.


Na fotografii, kterou na sociální síti X sdílela samotná Tesla a také Elon Musk, pózuje tým, jenž má na starost výrobu pohonných jednotek, právě s 10miliontým vyrobeným kusem. Tesla sice neupřesnila, kde byla 10miliontá pohonná jednotka vyrobena, ale jak dodává teslarati.com, zdá se, vznikla v šanghajské Gigafactory.

Gratuluji týmu pohonných jednotek Tesla!,“ pogratuloval k úspěchu týmu sám Elon Musk. Před necelými dvěma měsíci přitom firma oznámila, že v nevadské Gigafactory vyrobila už pětimiliontou pohonnou jednotku. Zdá se tak, alespoň prozatím, že drtivá většina jich pochází právě z Nevady a Tesla jimi zásobuje továrnu ve Fremontu, kterou Tesla provozuje už od roku 2010 a původně sloužila jako závod General Motors.

Diskuze ke článku
Martin Lacina
Martin Lacina
Naposledy upraveno: 1. 8. 11:38
A kdy bude Musk gratulovat ke dvema milionum vyrobenych zrcatek?
Ono to mozna bude i vic. Me uz je nejmene jednou obe menili co si pamatuji a uz zase se mi prave nesklapi, resp. po sklopeni nevraci do normalni polohy, takze jsem sklapeni musel vypnout.
Nu coz. V servisu jsem byl naposledy predminuly tyden, tak je asi treba se zase objednat.
Jak rika muj kolega co jezdi s Skem “asi tak pulku kilometru co mam najeto jsem najezdil do servisu”…😉

PS: Jo a motor mi menili asi pred dvema mesici. A bylo to dohadovani abych ho neplatil, kdyz na nej slibovali zaruku 8let…

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze