Tesla si v utajené laboratoři vyvíjí vlastní bateriové články

Tesla si v utajené laboratoři vyvíjí vlastní bateriové články
  • Krom vývoje si chce Tesla své baterie také sama vyrábět
  • Až doposud baterie pro Teslu vyráběl Panasonic, ovšem ne bez komplikací
  • Tesla by nyní měla pracovat na prototypech článků a také řešit proces výroby

Jak jsme vás nedávno informovali, automobilka Tesla naznačila, že by ráda zahájila vlastní výrobu bateriových článků do svých vozů. Dokonce se nebrání ani tomu, aby začala expandovat do oblasti těžebního průmyslu. To by ještě více snížilo náklady na výrobu takových baterií a promítlo se do finální ceny, za kterou Tesla své vozy prodává.

Výroba Tesly Modelu 3

Nyní televizní stanice CNBC uvedla, že Tesla pracuje na vývoji vlastních bateriových článků. Vývoj by měl probíhat v utajené laboratoři poblíž továrny ve Fremontu, přičemž původně byly laboratoře situovány přímo v tovární hale fremontského závodu. Na vývoji se podílí hned několik týmů pracovníků, kteří pracují na různých verzích článků.

Tesla v nedávné době provedla akvizici společnosti Maxwell Technologies, což do značné míry napovědělo, že má skutečně v plánu začít produkci bateriových článků svépomocí. Tesla totiž doposud využívala služeb Panasonicu, který pro ni vyrábí články v Gigafactory 1 v Nevadě a také v Japonsku. Podle dostupných informací ale tato spolupráce nefunguje úplně hladce. S rostoucí výrobní kapacitou elektromobilů je nutné vyrábět i větší množství baterií a veškeré komplikace proto musí být eliminovány.

Podle CNBC by Tesla měla aktuálně pracovat na návrzích a výrobě prototypů pokročilých lithium-iontových bateriových článků. Zároveň pracuje i na nových výrobních postupech, které ji mají umožnit výrobu ve velkých objemech. Předpokládá se, že by Tesla měla odhalit svůj plán v oblasti vývoje a výroby baterií ke konci tohoto roku, kdy proběhne setkání s investory.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze