Tesla rozšiřuje tým pro autonomní řízení. Chce být nejlepší na světě

Tesla rozšiřuje tým pro autonomní řízení. Chce být nejlepší na světě
Fotografie: Tesla
  • Tesla nabrala několik světových inženýrů zabývajících se autonomním řízením
  • Automobilka chce být nejlepší na světě, a to nejen v automobilovém průmyslu
  • Za poslední kvartál Tesla ohlásila ztrátu 13,6 miliard korun
  • Výroba Modelu 3 se posouvá o 3 měsíce

Tesla zveřejnila své čtvrtletní výsledky, které nedopadly vůbec dobře. Celková ztráta činí 13,6 miliardy korun. Aby toho nebylo málo, tak Tesla oznámila i posunutí výroby Modelu 3, a to rovnou o 3 měsíce. Abychom to shrnuli, tak za vysokou ztrátou jsou především velké investice, které souvisejí právě s Modelem 3. Není to však všechno, co Tesla oznámila.

Tesla Model S (2012)

Začátkem roku Tesla uvedla hardware pro autonomní řízení 2.5 pro své modely. V nedávné době pak uvolnila aktualizace i pro majitele vozidel s hardwarem 2.0. Ta má opět posunout modely od americké automobilky blíže k autonomnímu řízení. V neposlední řadě se nyní Tesla soustředí na vybudování silného týmu. Ten bude mít na starost autonomní řízení. Co zaznělo v oficiálním prohlášení?

„Tým Tesla AI, který je zásadní pro dosažení funkční autonomní jízdy, se v letošním roce výrazně posílil, když se do naší společnosti zapojilo několik nejlepších světových inženýrů a výzkumných pracovníků. Plánujeme pokračovat v budování společnosti Tesla AI, dokud nebude jedním z nejlepších týmů na světě, a to nejen v automobilovém průmyslu, kde je Tesla již vůdcem, ale ve všech průmyslových odvětvích. To platí jak pro software, tak pro hardware.“

Vypadá to tedy, že v brzkých měsících se budeme dočkávat nových a nových aktualizací.

Zdroj: electrek.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze