Tesla oficiálně představila model S 75D

Tesla oficiálně představila model S 75D
  • Dojezd by měl být až 416 kilometrů
  • 5 kWh kapacity navíc bude stát 3 tisíce dolarů

Kdo automobilku Tesla Motors trošku sleduje, určitě mu neušlo představení 75kWh baterie pro Model X. Bylo jen otázkou času, kdy se stejná kapacita dostane i do sedanu, Modelu S. Aktuálně je Model S nabízen ve dvou základních variantách: s kapacitou 70 a 90 kWh. Nyní se do hry vkládá i třetí varianta s kapacitou 75 kWh, která byla oficiálně potvrzena automobilkou. Zvýšení kapacity zhruba o 7 procent znamená teoretické prodloužení dojezdu z 374 na 400 kilometrů, respektive z 386 na 416 kilometrů v případě varianty s pohonem všech kol. Sedmiprocentní zlepšení si Tesla cení dalšími třemi tisíci dolary ve srovnání se slabší verzí. Automobilka stále pokračuje v lehkém zdražování Modelu S, dělá si takovou „finanční mezeru“ pro Model 3.

Tesla Model S (2012)

Jestli vám tento článek něco připomíná, nemýlíte se. Tesla totiž už jeden takový upgrade před časem provedla. Aktuální kapacita 90 kWh totiž nahradila předchozí 85kilowatthodinovou baterii. Nějakou dobu se prodávaly varianty dohromady, ale pro zjednodušení nabídky byl později Model S 85 odebrán.

Fajnšmekři pořád čekají na variantu s označením S P100D. O Modelu S, který by měl 100kWh kapacitu baterií, se často mluví. Jediný, kdo o top modelu nemluví, je oficiální zastoupení. Dříve nebo později se nejvýkonnější Tesly jistě dočkáme. Pro luxusní sedan by zvýšená kapacita znamenala dojezd až 482 kilometrů.

Všechny hodnoty dojezdů jsme počítali s pomocí amerického testu spotřeby EPA. Jedná se o test spotřeby s pěti cykly, při použití topení a klimatizace a za různých povětrnostních podmínek.

Zdroj: insideevs.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze