Tesla nenaplnila předpovědi Wall Streetu, akcie poklesly o 10 %

4
Tesla nenaplnila předpovědi Wall Streetu, akcie poklesly o 10 %
Fotografie: Tesla
  • Tesla navýšila v posledním kvartále produkci o 8 % na necelých 87 tisíc vozidel
  • Největší zájem byl o Model 3, následoval Model X a Model S

Investorům Tesly se ve středu dostalo pozdního vánočního dárku, který je bohužel příliš nepotěšil. Výrobce automobilů oznámil, že se mu během čtvrtého kvartálu roku 2018 podařilo vyexpedovat 90 700 kusů automobilů. Přestože se tak zatím jednalo o vůbec nejlepší výsledek v historii společnosti, nebyly naplněny prognózy Wall Streetu, které počítaly s 92 000 vyexpedovanými automobily.

Největší zájem byl o cenově dostupný Model 3, kterého se prodalo 63 150 kusů. Za ním následovalo 14 050 prodaných kusů Modelu X a následně 13 500 kusů Modelu S. V lepší výsledek investoři doufali také proto, že Tesla nedávno oznámila úspěch představující snížení výrobního času u Modelu 3 o celých 30 %. Ke zlepšení došlo mezi druhým a třetím kvartálem, kdy se společnosti podařilo navýšit produkci přibližně o 8 % na celkových 86 500 kusů. Tesla přislíbila, že optimalizace nákladů a zvýšení efektivity produkce zůstane jednou z hlavních priorit i v budoucnu.

Následkem zklamaných investorů došlo k poklesu hodnoty akcií společnosti o 10,2 %. Tesla však nehází flintu do žita a prodeje se chystá podpořit slevami ve výši dvou tisíc dolarů (zhruba 45 tisíc korun) u všech svých modelů. Opatření má zmírnit dopady omezené daňové úlevy u poplatníků, kteří se rozhodnou pro elektromobil. Ještě do tohoto úterka činila sleva na daních 7 500 dolarů (přibližně 170 tisíc korun), nyní si mohou majitelé elektromobilů odečíst pouze polovinu.

Tesla Model 3 (autosalon Paříž 2018)

Diskuze ke článku
jméno
Tesla je hrozná sračka
jméno
už toho Muska zavřete do blázince .je pro svět velice nebezpečný a vede svět do záhuby

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze