Tesla Model 3 prohnala na legendárním Nürburgringu spalovací BMW M2

Tesla Model 3 prohnala na legendárním Nürburgringu spalovací BMW M2
Fotografie: tesla.com
  • Celé soupeření bylo zaznamenáno na video
  • Model 3 a M2 mají mnoho společného, přesto jde o úplně jiné vozy

Pokud někdy zajedete otestovat své řidičské schopnosti na Nürburgring, můžete zde potkat skutečně rozmanitou směs vozidel, které sem jezdí testovat řidiči z celé Evropy. Skutečnými pány tratě jsou však ve většině případů ty od automobilek, jako je Audi, BMW, Porsche a dalších výrobců sportovních vozů. Jak ovšem ukazuje nové video, na trati si velmi dobře vede i Tesla Model 3 Performance, která dokáže udržet krok třeba s BMW M2.

Na videu je vidět, že řidič zná svůj Model 3 velmi dobře a využívá jeho rychlé akcelerace pro předjíždění jednoho vozu za druhým při výjezdu ze zatáček. Přímo v nich se naopak lépe daří BMW díky dokonale vyladěnému podvozku, a proto jsou oba vozy schopny zdolávat trať v podobném tempu.

Tajemství úspěchu Modelu 3 Performance tkví ve dvojici elektromotorů, které posílají výkon 450 koní na všechna čtyři kola při 639 Nm, díky čemuž má automobil neuvěřitelné zrychlení z 0 na 100 km/h za 3,4 sekundy. K dobrým jízdním vlastnostem vozu navíc přispívá i nízké těžiště díky bateriím umístěným v jeho podlaze.

Že si není s Modelem 3 radno zahrávat dokazuje i další video, ve kterém vystupuje i BMW M2. V tomto případě se německý dravec postavil dokonce proti slabší konfiguraci Modelu 3. Ovšem i přesto, že M2 má pod kapotou o 52 koní více a je lehčí o 226 kilogramů, neměl proti Tesle v závodu na čtvrt míle šanci.

Oba vozy jsou si v lecčem podobné. Oba k sobě mají velmi blízko, co se segmentu i cenovky týče, a oba poskytují svému majiteli velice zajímavý výkon. Ovšem zatímco M2 hledá zájemce především mezi nadšenými řidiči, Model 3 se prezentuje jako dostupný rodinný elektromobil, který má šetřit životní prostředí i peněženky.

Tesla Model 3 – test

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze