Tesla je opět vyšetřovaná za smrtelnou nehodu v Utahu

2
Tesla je opět vyšetřovaná za smrtelnou nehodu v Utahu
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Nehoda se stala hodinu po půlnoci u města Draper
  • Řidič měl v době nehody zapnutého Autopilota

Agentura Reuters informovala, že je na základě tragické dopravní nehody v Utahu vyšetřována americká automobilka Tesla. Od roku 2016 zahájil Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu 38 speciálních vyšetřování nehod vozidel Tesla, u nichž bylo podezření na použití pokročilých asistenčních systémů pro řidiče. V těchto vyšetřováních souvisejících s Teslou bylo hlášeno celkem 19 úmrtí při dopravní nehodě, včetně poslední smrtelné havárie v Utahu.

Řidič Tesly Model 3 roku výroby 2020 jel hodinu po půlnoci po silnici 15 blízko města Draper v Utahu a vysokou rychlostí zezadu narazil do před ním jedoucí motorky Harley Davidson. Při tomto nárazu spadl čtyřiatřicetiletý řidič z motocyklu a utrpěl smrtelná zranění, kterým na místě podlehl. Řidič vozidla Tesla následně policii řekl, že auto často používá s Autopilotem, což je pokročilý asistenční systém pro řidiče. Dokonce pak dodal, že měl v době dopravní nehody Autopilota zapnutého a motorkáře neviděl. Tesla tak bude vysvětlovat, proč systém nerozpoznal motocykl, případně kde došlo k chybě systému.

Diskuze ke článku
Martin Lacina
Martin Lacina
Kde doslo k chybe v systemu?
Ten system je jedna velka chyba.
Tom ReBlack
Tom ReBlack
To nebyla chyba! Tesla má jediná na světě pravou AI a nejedná se jen o buzzword. Jako jediná mj. nesnáší policii(ACAB!) i "Harleyisty" :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze