Tesla je dále než my, obrátil šéf Volkswagenu. Kde vidí vlastní slabiny?

Tesla je dále než my, obrátil šéf Volkswagenu. Kde vidí vlastní slabiny?
Fotografie: Volkswagen
  • Pro Teslu hraje počet nabíjecích stanic, kvalita elektromotorů i počet technologických expertů
  • Herbert Diess tak trošku mírní výrok, který pronesl nedávno
  • Volkswagen chce zapracovat na online prodeji automobilů

Zajímavá slova pronesl šéf Volkswagenu směrem k Tesle. Nešlo však o nic negativního, ba naopak. Herbert Diess totiž nedávno řekl, že Volkswagen má „zbraně“, jak Teslu porazit v prodeji elektromobilů. Nyní se karta obrací.

Hess řekl, že Volkswagen postrádá schopnosti, které má Tesla. Očekávali bychom, že tak vysoko postavený člověk jako Herbert Diess si bude za svými slovy stát. Jenže teď je začíná poněkud mírnit.

Volkswagen považuje Teslu za svého hlavní protivníka. „V tom starém světě máme konkurenty jako je Toyota, Hyundai nebo francouzská auta. Ve světě novém je to Tesla,“ řekl Diess.

Kde vidí Diess největší sílu Tesly? Jde především o spoustu expertů na software. Volkswagen tolik expertů nemá, což v pomyslném závodě o uvedení autonomního řízení a dalších technologií hraje svojí roli. Pro Teslu hraje i fakt, že mají dobré elektromotory a také hustou síť nabíjecích stanic.

Do budoucna se bude také měnit styl prodeje. Dealeři budou více a více ustupovat novým směrům, ať už online nákupům a podobně. V tomhle směru však Diess Volkswagenu věří. Prý mají sílu Teslu nejen dohnat, ale také předehnat.

Zdroj: reuters.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze