Teplárny Brno otevřely rychlonabíjecí stanici, v Brně vybudují další tři

4
Teplárny Brno otevřely rychlonabíjecí stanici, v Brně vybudují další tři
Fotografie: teplarny.cz
  • Teplárny Brno otevřely nabíjecí stanici o výkonu 75 kW v Galerii Vaňkovka
  • V plánu mají otevřít další tři stejné stanice, jejich výkon lze do budoucna zvýšit až na 150 kW

V návaznosti na schválenou Koncepci elektromobility v Brně zahájily Teplárny Brno výstavbu čtyř veřejných rychlonabíjecích stanic. Jedna již běží ve zkušebním provozu v Galerii Vaňkovka. Tři další vzniknou při velkých výrobních zdrojích Tepláren Brno, kterými jsou Špitálka, Červený mlýn a Staré Brno. Teplárny Brno budou provozovatelem stanic.

Teplárny Brno Galerie Vaňkovka

Stanice v nákupním centru Galerie Vaňkovka je již ve zkušebním provozu, který je zatím zdarma, a můžete ji najít v naší mapě nabíjecích stanic. Má maximální výkon 75 kW konektorem CCS a 50 kW konektorem CHAdeMO. Zajímavé je, že podle Tepláren Brno umožňuje rychlonabíjení dvou vozů současně režimem „dual DC“. Kromě toho má standardní zásuvku Typ 2 Mennekes, kterou je možné nabíjet nejvyšším výkonem 22 kW.

Další dvě stanice se otevřou v první polovině června v lokalitách Špitálka a Červený Mlýn (Cimburovka). Ty by měly mít stejné parametry jako stanice ve Vaňkovce. Zpoplatnění bude spuštěno také v průběhu června a bude řešeno službou ChargeUp. Cena nabíjení pak bude 6 Kč/kWh.

Náklady na vybudování jedné stanice činí zhruba 1,5 až 2 miliony korun. Koncepci elektromobility ve městě Brně zhotovily Brněnské komunikace, a. s., ve spolupráci s Odborem dopravy Magistrátu města Brna, Dopravním podnikem města Brna, a. s., a Teplárnami Brno, a. s. Pracovní jednání byla vedena i se zástupci Technických sítí Brno, a. s., a E.ON Distribuce, a. s.

Diskuze ke článku
Petr
Je možný odkaz na tu "Koncepci elektromobility ve městě Brně". Jen se o tom mluví, ale člověk by si to rád přečetl. Děkuji
Dan
No tak jsem si chtěl jen vyhledat aplikace s podobným názvem: ChargeUp:

ChargedUp
ChargeUP-My
ChargeUp!

Z popisu by to odpovídalo té první, ale není to žádná. Ono to není aplikace, ale web. Ale hold zvítězil developerský tým a stojí si za tím, že to je "aplikace", přitom je to zase jen další web, kam se potřeba zaregistrovat a předat jim platební údaje. A následně jim dát oprávnění, že za pár měsíců mohou Váš email "prodat" a poskytnout ho třetí straně k marketingu. Vzhledem k tomu, že jste klient, který nemá hluboko do kapsy (máte BEV). Je to kontakt o to cennější.

Nejvtipnější je ikona v pravo nahoře nějak +XU, kdyby to nikdo nevěděl, co to je, tak to asi podle opilého UX oddělení každý pochopí, že to je pro přihlášení, ještě skrz další společnost a zase sdílení Vašich údajů dál. Takže prosím k možnosti nabíjení poskytnete své údaje 3 firmám minimálně.

Teplárny Brno, a. s.
Plus4U Net a.s.
Unicorn a.s.
+ odhaduji, že tyto údaje předají i Městu Brno

A za toto chtějí ještě 6 Kč/kWh. Tady se někdo asi pomátl.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze