Tajný projekt Palladium. Budou to nové Tesly Model S a X?

Tajný projekt Palladium. Budou to nové Tesly Model S a X?
Fotografie: Tesla Motors
  • Tajný projekt Palladium zcela jistě přinese nové verze baterií pro Modely S a X
  • Pravděpodobně půjde i o úpravy karoserií vozů
  • S největší pravděpodobností bude projekt odhalen v září na Battery Day

Tajný projekt „Palladium“ pravděpodobně bude znamenat zajímavá vylepšení vozů Tesla Model S a Model X. Ve hře jsou i jejich úplně nové verze. Informaci přináší electrek.co.

Přestavují se výrobní linky pro Modely S a X

Podle Electrecu se tajný projekt Palladium nasazuje v továrně ve Fremontu a v Gigafactory v Nevadě. Jelikož jde o tajný projekt, není o něm moc známo, ale něco se Electreku podařilo zjistit, a to hned z několika zdrojů. Každopádně se týká Modelů S a X, pro jejichž aktualizované verze se přestavují výrobní linky.

Podle lidí, kteří jsou s touto problematikou obeznámeni, se nová aktualizace Palladium bude týkat nových bateriových modulů a pohonných jednotek, které budou sloužit jako základ nadcházející verze „Plaid“ vozů Model S a Model X.

Modely S a X ve verzi „Plaid“

Nový pohon verzí „Plaid“ bude využívat tří elektromotorů pro dosažení co nejvyššího výkonu, a jelikož už dynamické parametry současných verzí Modelů S a X ve verzi Performance jsou bezkonkurenční, jistě půjde o neuvěřitelné hodnoty, zejména u zrychlení z 0 na 100 km/h.

Některé zdroje Electreku ale říkají, že spolu s úpravou pohonu přijde i vylepšení karoserií. V jakém rozsahu to bude ale zatím není jasné. Může jít pouze o menší facelift, ale možná se dočkáme i výrazné změny. Stejně tak není známý čas zveřejnění, ale velmi pravděpodobně bude vše představeno v září na „Battery day“.

Proč se projekt jmenuje Palladium?

Není jasné ani to, proč projekt nese název Palladium. Může to naznačovat použití tohoto prvku v technice nových verzí, ale také může jít o vtipnou narážku na to, že palladium je potřeba v katalyzátorech vozů se spalovacími motory, kde slouží k čištění výfukových plynů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze