Studenti si díky Škodovce navrhli vlastní sdílení aut se speciálním tlačítkem

Studenti si díky Škodovce navrhli vlastní sdílení aut se speciálním tlačítkem
  • Tlačítko vám ukáže, jestli jste v povolené parkovací zóně a na správném místě pro vrácení
  • Patnáct aut bude zatím k dispozici pro tři univerzity

Škoda Auto se dlouho a systematicky snaží podporovat mladé talenty a otevírat jim nové možnosti pro posun kupředu, vzpomenout můžeme například Škodu Karoq kabriolet. Tentokrát v projektu hrály roli rovnou tři univerzity, které vyvinuly mobilní službu pro sdílení vozidel Uniqway. Hlavní myšlenkou bylo nabídnout mobilitu i přes omezený rozpočet a chybějící auto. Škodovka projekt zafinancovala a poskytla studentům mentory. Studenti si pak vzali na triko vývoj aplikace i grafický design a organizovali markentingové aktivity.

Škoda Fabia Uniqway

Nyní je na řadě testování a pokud 300 studentů poskytne pozitivní zpětnou vazbu, bude služba k dispozici pro všechny tři univerzity. V budoucnu by měla být k dispozici i pro ostatní vysoké školy. Pokud bude praktický test úspěšný a 300 studentů poskytne pozitivní zpětnou vazbu, bude služba k dispozici celé akademické obci tří univerzit a v budoucnu se může rozšířit i na další univerzity.

Škoda Fabia Uniqway

Po bezplatné registraci studentskou kartou ISIC mohou být vozidla přes aplikaci vyhledána a pronajata. Ve všech patnácti vozech se vedle volantu nachází speciální tlačítko Uniqway, které pomocí barevného kódu informuje, zda se vozidlo nachází v povolené parkovací zóně nebo na správném místě pro vrácení vozidla. Uživatelům tak odpadne starost, jestli stojí na správném místě a jestli jim nebudou účtovány poplatky, což by se hodilo i pro ostatní služby podobného typu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze