Stát nakupuje elektromobily ve velkém. Tendr vyhrála automobilka Hyundai

20
Stát nakupuje elektromobily ve velkém. Tendr vyhrála automobilka Hyundai
  • Ministerstvo vnitra může výhodně koupit až 140 elektromobilů Hyundai Ioniq
  • Vítězství Hyundai v soutěži vyplývá z kontraktu zveřejněného v registru smluv

Ministerstvo vnitra je prvním veřejným zadavatelem, který uzavřel soutěž na nákup elektromobilů pro úředníky a státní zaměstnance. Během příštích čtyř let může koupit až 140 vozidel Hyundai Ioniq v hodnotě 85 milionů korun bez DPH. Kdo všechno se do soutěže ještě přihlásil není jasné, ministerstvo vnitra dosud na svém profilu zadavatele nezveřejnilo výsledek soutěže. Podle smlouvy nabídl Hyundai za jeden vůz Ioniq s čistě bateriovým pohonem cenu 735 tisíc korun s DPH, přitom oficiálně ho nabízí nejméně za 900 tisíc korun.

Automobilka nabídla státu pětiletou záruku na samotný vůz bez omezení kilometrů, 8 let či 200 tisíc kilometrů pak na samotné baterie. Stát se ve smlouvě nezavazuje k vyčerpání celého objemu zakázky, celkový rámec smlouvy je 85 milionů korun bez DPH. To odpovídá 140 vozům, které by Hyundai mohl dodat. Mezi možnými budoucími provozovateli tohoto vozu figurují například krajská policejní ředitelství či krajská vedení hasičských záchranných sborů a další organizace ministerstva vnitra.

Technické parametry Hyundai Ioniq electric (2016)

Kompletní specifikace
Konstrukceliftback, 4 470 × 1 820 × 1 450 mm, 1 495 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon88 kW, 120 koní, točivý moment: 295 Nm
Baterie28 kWh
Nabíjenírychlonabíjení: 69 kW, palubní: 7 kW,
SpotřebaKombinovaná: 11,5 kWh / 100 km, dojezd: 280 km
Cena od859 900 Kč
Diskuze ke článku
Amundsen
Jaké bude pro uživatele elektroautíček překvapení až baterie po pár letech umře a nová bude stát nějakých 300 tis. kč.Dobrý jen pro stát kde hloupé ovce ze svých daní koupí nové baterie!
Jan
Německo se už začíná bránit automobilce hujda vtrhující na trh. Jen česko se nechá zničit přes trh. No a pokud Klaus bude kandidovat na prezigenta a vyhraje, (jak se dal slyšet) tak rozprodá zbytek a zbyde nám jan rýže.
Kuk
140 EV to je o 140 spalováků mínus z našich silnic. :D
Rosťa
Sice se mi číslo 140 nezdá nějak velké, ale i tak konečně vyhrála tendr automobilka, která si to zaslouží. Upřímně Hyundai v oblasti elektromobility nemá konkurenci v poměru cena / kvalita vozu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze