Sportovnější Astra GSe je realitou. Nabídne 225 koní a zábavnější řízení

Sportovnější Astra GSe je realitou. Nabídne 225 koní a zábavnější řízení
Fotografie: Opel
  • Nová verze nabídne 225 koní a přední pohon
  • Změny se odehrály hlavně v oblasti designu a podvozku
  • K dispozici bude i verze ST

Nedávno jsme psali o budoucích plánech značky Opel v oblasti sportovních modelů s logem GSe a nyní se tyto sliby začínají plnit. Včera se totiž oficiálně představila sportovně vypadající Astra GSe. Ta využívá techniku, kterou lze nalézt u Peugeotu 308 Hybrid 225. Po motorové stránce proto nelze čekat větší překvapení. Pod kapotou verze GSe se nachází turbodmychadlem přeplňovaný zážehový čtyřválec o objemu 1,6 litru, výkonu 132 kW a točivém momentu 250 Nm. Ten doplňuje elektromotor s výkonem 81 kW a točivým momentem 320 Nm. Poháněna jsou přední kola a nově představená Astra bude dostupná jen s automatickou převodovkou. Ptáte se, kde tedy hledat nějaké větší změny?

Provedení GSe jako první dostalo o 10 milimetrů snížený podvozek a specificky naladěné pružiny + olejové tlumiče. Adaptivní tlumiče značky Koni nabízejí různé charakteristiky tlumení vysokých frekvencí (zavěšení kol) proti nízkým frekvencím (pohyby karoserie). Upraven byl také stabilizační systém ESP a velkou pozornost věnovali technici Opelu řízení, které má být nyní přesnější. Díky tomu všemu si má řidič více užít jízdu, ať už se bude nacházet kdekoliv. Astru GSe každý pozná dle specifického předního nárazníku a standardně dodávaných 18" kol z lehké slitiny, jejichž design je inspirovaný elektrickým konceptem Manta GSe.

V kabině vozu najdeme výrazně tvarovaná sedadla potažená Alcantarou, kterým nechybí ergonomický certifikát AGR. V rámci čisté jízdy na elektřinu se sluší dodat, že pohonné ústrojí je doplněno o lithium-iontovou baterii s kapacitou 12,4 kWh, díky které půjde ujet na elektrický pohon až 50 km v běžném provozu. A co cena? Tu zatím výrobce nestanovil, ale prozradil, že Astra GSe bude dostupná taktéž ve variantě kombi (ST).

Technické parametry Opel Astra GSe

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, 4 376 × 1 860 × 1 442 mm, 1 694 kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: přední
Výkon165 (110 + 81) kW, 225 (150 + 110) koní, točivý moment: 360 Nm
Baterie12,4 kWh (9,9 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenípalubní: 7,4 kW, konektory: Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 1,1 l / 100 km
Cena od859 990 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze