Společnosti Uber a Hyundai spojily síly. Tvoří elektrické létací taxi

Společnosti Uber a Hyundai spojily síly. Tvoří elektrické létací taxi
  • Létající taxi poletí rychlostí až 290 km/h
  • Dolet je pod hranicí 100 km
  • Místo uvnitř bude pro 4 pasažéry

V dnešní době je ještě pořád těžko uvěřitelná představa, že auta budou v dohledné době létat. Značky Uber a Hyundai mají ale podle carscoops.com jiný názor, a tak se spolu dohodly na spolupráci pojmenované Uber Air Taxi. Oznámení přišlo na veletrhu CES v Las Vegas, přičemž Hyundai by měl zajistit létající vozy a Uber přispěje službami okolo. Program Uberu se jmenuje Elevate initiative a Hyundai je první automobilkou, která v něm figuruje.

Naše vize městské letecké mobility změní koncept městské dopravy,“ řekl výkonný viceprezident a vedoucí divize městské letecké mobility (UAM) společnosti Hyundai, Jaiwon Shin. „Očekáváme, že UAM oživí městské komunity a poskytne lidem kvalitnější život. Jsme přesvědčeni, že společnost Uber Elevate je tím pravým partnerem, který tento inovativní produkt snadno zpřístupní co největšímu počtu zákazníků.

První stroj vyrobený automobilkou Hyundai je již k vidění na veletrhu. Uber jej pojmenoval S-A1 a zvládne alespoň vzlétnout a přistát. Stroj je čistě elektrický a měl by umět létat rychlostí až 290 km/h ve výšce 300 až 600 metrů. Dolet by se měl pohybovat někde pod hranicí 100 kilometrů. Korejská automobilka říká, že nyní stroj bude řízen člověkem, měl by se však stát autonomním. Uvnitř je místo pro 4 pasažéry a díky mnoha menším motorům je hluk o mnoho menší než v helikoptéře.

Kdy a jestli se služba spustí si budeme muset minimálně pár let počkat.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze