Uber sdružuje všechny své služby do jedné aplikace

Uber sdružuje všechny své služby do jedné aplikace
  • Uber postupně rozšiřuje portfólio svých nabízených služeb, které bude integrovat do jedné aplikace
  • Ať už si chcete objednat odvoz na letiště nebo něco k jídlu, můžete využít jednu aplikaci

Zatímco dříve byl Uber především alternativou k taxi službám, nyní se jeho repertoár nabízených služeb poměrně rozrostl. Objednat si přes Uber můžete nejen jídlo, ale v zahraniční už do aplikace přibyla i záložka „objednat si vrtulník“. Uber si už několik let pohrává s myšlenkou létajících taxi.

Uber

Uber tento týden představil přepracovanou aplikaci, jež sdružuje všechny služby, které nabízí, v jedné aplikaci. V jedné aplikaci tak uvidíte možnost si objednat jízdu s Uberem, jídlo, ale i další služby, které především v zahraničí Uber nabízí. Uber také oznámil vývoj nových funkcí, mezi které patří:

  • Ověření jízdy: Abyste se ujistili, že nastupujete do správného vozu, budete si nyní moci zvolit jedinečný čtyřmístný kód PIN, který ústně sdělíte řidiči. Řidič bude moci v aplikaci zahájit cestu pouze po zadání správného PIN. Uber také vyvíjí novou technologii, která k automatickému ověření, že jste ve správném voze, využívá ultrazvukové vlny a nevyžaduje žádný PIN.
  • Hlášení problémů během jízdy: Pokud potřebujete společnosti Uber nahlásit nějaký problém, nebudete už muset čekat, až vystoupíte z auta. Cestující už brzy uvidí v sadě bezpečnostních nástrojů možnost „Nahlásit bezpečnostní incident“, která jim umožní nahlásit bezpečnostní problém již v průběhu jízdy. Po ukončení jízdy se bude záležitostí zabývat bezpečnostní tým společnosti Uber.
  • Textové zprávy na číslo 911: V loňském roce Uber do aplikace přidal nouzové tlačítko, které cestující i řidiče v případě nouze spojí přímo s linkou 911. Nyní Uber přidal možnost poslat na číslo 911 ve městech a okresech, které tuto technologii podporují, i SMS. Automaticky navrhne zprávu, která obsahuje podrobné údaje o cestě, jako je značka a model automobilu, jeho SPZ a poloha, aby operátoři na lince 911 mohli rychle zareagovat.
  • Dokonalejší kontrola totožnosti v reálném čase: V roce 2016 Uber oznámil zavedení kontroly totožnosti v reálném čase, která pomáhá ověřit, zda se řidič za volantem shoduje s osobou registrovanou v jeho systému. Uber začal základními selfies a dnešní vylepšení vybízí řidiče, aby provedl náhodnou řadu základních pohybů – mrknutí, úsměv, případné otočení hlavy, které představují další vrstvu zabezpečení.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze