Spojí skupina FCA síly s Hyundaiem za účelem vývoje vodíkových pohonů?

2
Spojí skupina FCA síly s Hyundaiem za účelem vývoje vodíkových pohonů?
  • O možném partnerství promluvil i Sergio Marchionne
  • Hyundai těší zájem ostatních automobilek o jejich technologie

Všudypřítomná elektrifikace nemusí nutně znamenat, že je to ten správný krok. Možná i proto se chce Fiat Chrysler spojit s automobilkou Hyundai s cílem vyvíjet vodíkový pohon. Obě strany toto možné partnerství i okomentovaly.

Jsme potěšení zájmem ostatních automobilek o naše vodíkové technologie“, vyjádřil se zástupce automobilky Hyundai.

Spolupráce v oblasti vodíkových pohonů by dávala smysl oběma automobilkách. Zatímco Hyundai se věnuje převážně elektromobilitě, tak Chrysler se alternativním pohonům prozatím vyhýbá. Momentálně se vodíkovému pohonu věnuje například Toyota a také Honda.

Existuje potenciál technického partnerství s firmou Hyundai, která již dodává některé součásti do USA,“ řekl Sergio Marchionne novinářům po oznámení návratu do Formule 1. „Uvidíme, jestli najdeme dohodu o vývoji přenosů a vodíku,“ dodal.

Fiat 500e

Sergio Marchionne, který zastává pozici CEO ve společnosti Fiat Chrysler, je zajímavou postavou. V minulosti se vyjádřil i na téma, ať lidé nekupují elektromobily, respektive model Fiat 500e. Ten je poháněn právě elektřinou. Podle Marchionneho na prodeji auta automobilka prodělává nemalé peníze.

Brzy by v České republice měla vyrůst i první vodíková stanice. Tu má postavit Benzina. S velkou pravděpodobností bude stát na pražském Barrandově.

Zdroj: bloomberg.com

Diskuze ke článku
Peppa
Zase vedle pane Marchionne.
Bohuš
První vodíková stanice už několik let existuje v Neratovicích.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze