Solární panely na autě, co dodají až 44 kilometrů dojezdu denně? Toyota je má

Solární panely na autě, co dodají až 44 kilometrů dojezdu denně? Toyota je má
Fotografie: Toyota
  • Na projektu pracuje Toyota společně se společností Sharp
  • Za téměř dokonalých podmínek zvládne technologie dodat energii až na 56,3 km

Toyota se svým ryze elektrickým autem na trh nijak nespěchá. To však neznamená, že netestuje různé technologie, které by mohly alespoň zvýšit dojezd elektromobilu. Jedním takovým řešením jsou i auta, která využívají solární panely.

Solarní auto od Toyoty

Japonská automobilka ve spolupráci se společností Sharp a výzkumnou organizací NEDO testuje automobil, který dokáže při stání na slunci dodat za jeden den až 44 kilometrů dojezdu. Při téměř dokonalých podmínkách dokáží solární panely dodat do baterie energii na dojezd až 56,3 kilometrů. Informace přinesl techcrunch.com.

Tloušťka solárního panelu, který je na autě využíván, je pouze 0,03 milimetru. Díky tomu může být tato vrstva na větší ploše automobilu. Asi největším benefitem je, že technologie umí pracovat i při využívání auta. Energii tak získáváte i ve chvíli, kdy jedete.

Na konci července má nastat závěrečná fáze testování v různých lokalitách Japonska, aby se technologie důkladně vyzkoušela ve všech možných povětrnostních podmínkách. Pokud by technologie opravdu zvládala při dobrých podmínkách nabít baterii na více jak 40 kilometrů dojezdu denně, šlo by o významný pokrok.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze