Slavný výrobce televizorů se vrhá do vývoje elektromobilů. Ohromí hlavně výbavou

Slavný výrobce televizorů se vrhá do vývoje elektromobilů. Ohromí hlavně výbavou
Fotografie: Sharp
  • Vozidlo nese označení LDK+
  • Kabině vévodí 65" obrazovka a luxusní otočná křesla
  • Nechybí umělá inteligence

Již dnes to vypadá, že automobilový průmysl už nemůže být rušnější, ale jak to vypadá, v blízkých letech přibude nový výrobce elektromobilů. Tím je výrobce televizorů Sharp, který se rozhodl spolupracovat s firmou Foxconn, největším smluvním výrobcem elektronických zařízení na světě. Foxconn je známější jako jedna ze společností, která vyrábí i mobilní telefony iPhone, a proto by neměl být problém, aby se skrze tuto firmy vyráběly i elektromobily s logem Sharp. Více informací přináší insideevs.de a již dnes je k vidění studie menší dodávky, která nese označení LDK+.

Sharp vytěžil maximum z rozměrné střechy a pokryl ji solárními panely. Ty se starají o napájení baterie a v případě potřeby by vozidlo dokázalo pohánět elektřinou i menší domácnost. K dispozici je samostatná paměťová baterie a prostorný interiér, kterému vévodí obrovská 65palcová obrazovka a otočná zadní sedadla. Sharp říká, že model LDK+ využívá umělou inteligenci, která shromažďuje informace z domácích spotřebičů k úpravě klimatizace ve voze a jasu obrazovky. Obrovský zadní displej pak není určen pouze pro hraní her, ale lze jej využít i jako multifunkční mobilní kancelář.

Technické údaje vozidla jsou v současnosti tajemstvím. Sharp ale není jediným technologickým gigantem ze „Země vycházejícího slunce“, který v posledních letech vstoupil do automobilového byznysu. Konkurenční Sony se spojilo s Hondou a vytvořilo společný automobilový podnik s názvem Sony Honda Mobility, který v roce 2025 uvede na trh elektrický sedan.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze