Slovenská vláda přijímá urgentní opatření na podporu elektromobility

4
Slovenská vláda přijímá urgentní opatření na podporu elektromobility
Fotografie: Peugeot
  • Slovensko změní strategii směřování automobilového průmyslu
  • Nejvíce bude podporována přeměna fabrik na výrobu elektromobilů

Je to jako blesk z čistého nebe. Slovenský premiér Robert Fico jasně a definitivně potvrdil budoucí směřování tamního automobilového průmyslu. Podle informací aktuality.sk se jedná o velmi razantní krok směrem k podpoře výroby bezemisních vozidel. Dokonce pověřil ministryni hospodářství Denisu Sakovou k zastřešení národní strategie elektromobility, tedy přechodu z výroby fosilních aut na elektromobily.

Podle Fica nemůže být Slovensko spokojeno se současným stavem. Na Slovensku je obrovská koncentrace automobilového průmyslu, měli by si tedy všichni uvědomit, že z něj vyplývají i jistá rizika. Ta vychází především z tlaků týkajících se elektromobility a obrovské konkurence z jiných regionů světa. „Jak v krátkém čase nepřijmeme celou řadu razantních a mohutných opatření na podporu elektromobility, může se nám stát, že výhoda v podobě velké koncentrace výroby automobilů se změní na obrovskou nevýhodu a může z toho být jedna hospodářská tragédie pro celý tento stát. Dospěli jsme k závěru, že není možné čekat rok nebo dva, než o něčem rozhodneme, jelikož mezi tím nám ujede celý svět,“ prohlásil premiér Rober Fico.

Změny bude obsahovat speciální dokument, který by měl být souhrnem celé řady legislativních, institucionálních i finančních opatření pro změnu automobilové politiky v zemi. Na tomto dokumentu se budou podílet politici, odborníci z ministerstev, ale i zástupci jednotlivých automobilek.

Diskuze ke článku
Martin Lacina
Martin Lacina
No vida, uz i na Slovensku si dali dve a dve dohromady, zatimco u nas bude vlada jen preslapovat na miste a drbat se na hlave a hospodsti mudrcove budou papouskovat dezinformacni blaboly od ropaku o tom jak je elektromobilita pitoma a stejne se zustane u paleni ropy…

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze