Skupina PSA vybavuje všechna svá pracoviště dobíjecími stanicemi

Skupina PSA vybavuje všechna svá pracoviště dobíjecími stanicemi
Fotografie: peugeot.com
  • Cílem skupiny je poskytnout svým zaměstnancům na svých evropských pracovištích přístup k nabíjecí infrastruktuře
  • Na 49 pobočkách skupiny ve 12 zemích bude instalováno téměř 500 dobíjecích stanic
  • Instalaci a správu stanic budou zajišťovat dva partneři skupiny pro tento projekt: Izivia a Total EV

Skupina PSA se zavázala bojovat proti globálnímu oteplování a usiluje o splnění cílů EU v oblasti emisí CO2 do roku 2020, a proto se rozhodla zjednodušit život zaměstnancům, kteří se již rozhodli pro čistou mobilitu, a usnadnit dobíjení baterií elektromobilů ve všech svých podnicích. Tato operace demonstruje konzistenci kroků skupiny vůči svým zákazníkům a zaměstnancům,“ uvedl Xavier Chéreau, ředitel lidských zdrojů.

PSA nabíjecí stanice

Instalace dobíjecích stanic pro elektromobily a plug-in hybridy byla zahájena v roce 2019 a bude pokračovat až do konce roku 2021. Již bylo nainstalováno a je v provozu 365 stanic. Všechny budou postupně k dispozici zaměstnancům. Na každém evropském pracovišti tak skupina umožňuje zaměstnancům snadný přístup k dobíjecím stanicím. Dobíjecí stanice typu Wall Box o výkonu 7 kW umožňují nabíjení baterií za cenu srovnatelnou s cenami nabíjení ve veřejných externích sítích.

Tato iniciativa podporuje elektrickou ofenzívu skupiny zahájenou v roce 2019. Skupina již v Evropě představila 15 modelů vybavených elektromotorem.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze