PRE spustí na 44 benzínkách OMV nabíjecí stanice pro elektromobily

PRE spustí na 44 benzínkách OMV nabíjecí stanice pro elektromobily
Fotografie: Martin Pultzner, fdrive.cz
  • OMV spolupracuje s Pražskou energetikou, do konce roku 2021 plánují u čerpacích stanic v ČR zprovoznit 44 dobíjecích lokalit PREpoint
  • První stanice v Příbrami je již otevřena, stavba dalších 9 bude zahájena již během třetího čtvrtletí letošního roku
  • 30 lokalit nabídne dobíjení výkonem 75 kW s možností budoucího zvýšení na 150 kW

Společnost OMV pokračuje v podpoře elektromobility v ČR, v rámci níž nyní navázala spolupráci s Pražskou energetikou. Přibližně u čtvrtiny z celkového počtu 140 čerpacích stanic OMV na našem území plánuje PRE do konce roku 2021 zprovoznit celkem 60 rychlodobíjecích stanic PREpoint.

Nové ultrarychlé stanice v Česku!

První rychlodobíjecí lokalita PREpoint u čerpací stanice OMV v Příbrami byla zprovozněna v polovině září a my jsme ji nyní vyzkoušeli. Do konce letošního roku bude zahájena stavba na dalších 20 lokalitách. Na jednotlivých čerpacích stanicích bude instalována vždy jedna až dvě rychlodobíjecí stanice s výkonem 50 nebo 75 kW. Ve 14 lokalitách půjde o nabíjecí stanice ABB s výkonem 50 kW, na 30 lokalitách pak ale půjde o rychlejší nabíječky Alpitronic Hypercharger s výkonem 75 kW, u kterých bude podle poptávky a vytíženosti možné zvýšit v budoucnu dobíjecí výkon každé stanice až na 150 kW. U stanic budou dostupné klasické konektory CCS a ChaDeMo pro rychlodobíjení, doplněné o zásuvku Mennekes Typ2 s výkonem 22 kW pro pomalejší AC nabíjení.

Spolupráce s Pražskou energetikou umožnila zásadně rozšířit síť rychlodobíjecích jednotek pro elektromobily u našich čerpacích stanic. Tímto krokem navazujeme na naše dosavadní aktivity s Ionity. Uvědomujeme si nastupující trend elektromobility a chceme být v rámci naší filozofie We Care More i nadále sítí, která vychází vstříc nejen majitelům automobilů s motorem na tradiční fosilní paliva. Jsme přesvědčeni, že do budoucna se bude elektromobilita dále rozrůstat,“ říká Michal Janda, marketingový manažer společnosti OMV Česká republika.

V České republice provozujeme aktuálně na více než 70 lokalitách přes 90 dobíjecích jednotek pro elektromobily. Dohoda s OMV nám umožňuje tento počet zvýšit v horizontu přibližně 16 měsíců o dalších 60 rychlodobíjecích stanic. Na všech plánovaných lokalitách naši klienti uvítají možnost využití služeb a zázemí čerpacích stanic OMV,“ říká Vojtěch Fried, vedoucí oddělení Elektromobilita a Smart City společnosti Pražská energetika.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze