Škoda Scala se v Tel Avivu nepředstaví náhodou. V Izraeli se automobilce daří

Škoda Scala se v Tel Avivu nepředstaví náhodou. V Izraeli se automobilce daří
  • Škoda Scala se světu ukáže už dnes v podvečer a dívat se můžete i vy
  • První modely Škoda Auto dodala do Izraele už v roce 1991 a šlo o Škodu Favorit a Forman

Už dnes v podvečer se světu ukáže Škoda Scala. Světová premiéra se odehraje v Tel Avivu. Ten patří ke světové špičce co se IT startupů týká. Důvodů, proč se světová premiéra odehraje právě v Tel Avivu, je více. Škoda je mj. díky svému izraelskému importérovi Champion Motors nejsilnější značkou v Izraeli.

První auta Škoda do Izraele dovezla už v roce 1991. Šlo o modely Favorit a Forman. Dosud dodala Škoda do Izraele více než 200 000 vozů a je tak nejsilnější evropskou značkou v zemi. V uplynulých deseti letech značka své dodávky zákazníkům zvýšila téměř na čtyřnásobek a tržní podíl se od roku 2011 zdvojnásobil ze 4,1 % na 8,0 %. Prostřednictvím importéra Champion Motors bylo izraelským zákazníkům od ledna do začátku listopadu 2018 dodáno kolem 20 tisíc vozů. Česká automobilka tak na izraelském automobilovém trhu zaujímá čtvrté místo.

Škoda Scala

Modely Škoda Rapid a Superb byly v roce 2017 nejoblíbenějšími vozy ve svých segmentech. Octavia si s druhým místem v segmentu kompaktních vozů také zajistila přední příčku. Model Škoda Kodiaq se navíc v letošním roce stal izraelským autem roku v kategorii velkých SUV. Pokud jde o kombinace motoru a převodovky, preferují izraelští zákazníci benzinové motory s automatickou převodovkou. Trvá asi měsíc, než jedno vyrobené vozidlo doputuje do Izraele. Automobily se přitom přepravují lodí ze slovinského Koperu do izraelského Ašdodu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze