Shell v Česku odstartuje vlastní službu nabíjení elektromobilů

Shell v Česku odstartuje vlastní službu nabíjení elektromobilů
Fotografie: Zoltán Pultzner, fDrive.cz
  • Shell spustí v Česku vlastní nabíjecí stojany Shell Recharge u svých čerpacích stanic
  • V některých případech nahradí dosavadní stojany ČEZ, které jsou již odstraněny
  • Stanice v Hradci Králové a Brně s výkonem 180 kW jsou již osazeny

Shell v Česku spustí vlastní službu pro nabíjení elektromobilů Shell Recharge, kterou již provozuje v mnoha evropských zemích. U vlastních čerpacích stanic v Česku osadí nové nabíjecí stojany, které v některých případech nahradí dosavadní stojany ČEZu, se kterým partnerství již skončilo. Stane se tak například u dálnice D1 v Nupakách u Prahy či u Humpolce, v Brně nebo na pražském Barrandově.

Nová nabíjecí stanice Shell Recharge v Hradci Králové

Shell postupně osazuje stojany na místa uvolněná po nabíjecích stanicích ČEZ a například v Hradci Králové nebo Brně již vyrostly ultrarychlé stojany s výkonem 180 kW a dvěma CCS konektory, které nahradily dosavadní 50kW stojany ČEZ. Jde tak o významné vylepšení. Nový stojan v Hradci Králové již naleznete na naší mapě nabíjecích stanic. Lze očekávat, že se stejné stojany postupně objeví i na dalších místech, a to jak tam, kde předtím stály stojany ČEZ, tak u čerpacích stanic Shell, kde je zatím vybudována pouze příprava pro umístění stojanů. Již instalované stojany jsou zatím zabalené a nefunkční, u Shellu redakce fDrive.cz zjišťuje podrobnosti k termínu jejich spuštění a k podmínkám nabíjení.

Nabíjecí službu Shell Recharge lze používat nejen na vlastních nabíjecích stanicích Shell, ale díky roamingu také na více než 500 tisících dalších nabíjecích stanicích v Evropě.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze