Prohlédněte si největší nabíjecí stanici na světě, kterou otevřel Shell

Nabije 258 elektromobilů najednou
Prohlédněte si největší nabíjecí stanici na světě, kterou otevřel Shell
Fotografie: Shell
  • Nabíjecí stanice se nachází cca 2,5 km od letištního terminálu v Šen-čenu
  • Vybudoval ji Shell společně s čínskou společností BYD

Shell v tiskové zprávě oznámil, že otevřel v čínském Šen-čenu ležícím v deltě Perlové řeky u hranic s Hongkongem největší dobíjecí stanici pro elektromobily na světě. Nabíjecí stanice se nachází asi 2,5 km od letištního terminálu v Šen-čenu, který patří mezi nejrušnější na světě, a nabízí 258 veřejných rychlonabíjecích míst. Provozují ji společnosti Shenzhen Shell společně s BYD Electric Vehicle Investment Company Limited.

Shell Recharge Shenzhen Airport EV Station

Během zkušebního provozu stanice Shell Recharge Shenzhen Airport EV Station obsloužila každý den více než 3 300 elektromobilů. Kromě dobíjení elektromobilů stanice nabízí také maloobchodní služby Shell Select, kavárnu Shell Café, prodejní automaty a salonek pro řidiče. Střešní solární panely instalované na stanici mohou ročně vyprodukovat přibližně 300 tisíc kilowatthodin elektřiny z obnovitelných zdrojů, která bude využívána k nabíjení vozidel zákazníků.

István Kapitány, globální výkonný viceprezident společnosti Shell pro mobilitu, k otevření stanice uvedl: „Otevření této nové stanice je součástí našeho trvalého závazku uspokojovat rozvíjející se potřeby našich zákazníků v Číně. Víme, že řidiči elektromobilů hledají rychlé, pohodlné a komfortní nabíjení, což se odráží v míře využití našich stanic v Číně, která je dvakrát až třikrát vyšší než průměr v místním odvětví. Čína je pro společnost Shell Mobility jedním z nejdůležitějších trhů. Těšíme se, že v budoucnu budeme moci nabídnout příjemné zážitky z mobility více zákazníkům v Číně.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze