Shell spolu s IONITY zprovozní po celé Evropě 500 vysokorychlostních nabíječek

Shell spolu s IONITY zprovozní po celé Evropě 500 vysokorychlostních nabíječek
Fotografie: ionity.com
  • Ultrarychlé nabíjecí stanice IONITY nabídnou výkon až 350 kW
  • Stojany vyrostou na 80 stanicích Shell v 10 zemích Evropy včetně České republiky

První nabíjecí stanice IONITY na čerpací stanici Shell se nachází v rakouském Hohenemsu. K dispozici má čtyři stojany. Další s osmi stojany je ve francouzském Chartres-Bois jižně od Paříže. Do roku 2020 by měla evropská síť ultrarychlých nabíječek IONITY nabízet celkem 500 nabíjecích míst. Počítá se také s Českou republikou. Nabíječky umožní nabíjet výkonem až 350 kW, pouze ale pomocí konektoru CCS.

Shell je partnerem IONITY v následujících evropských zemích: v Belgii, Francii, Nizozemsku, Rakousku, České republice, Maďarsku, Polsku, ve Velké Británii a Slovinsku a na Slovensku. IONITY je společným podnikem automobilek BMW, Daimler, Ford a koncernu Volkswagen. Cílem je připravit dostatečnou síť ultrarychlých nabíječek před příchodem evropských elektromobilů jako Audi e-tron, Porsche Taycan a dalších.

Díky jednotnému konektoru CCS budou moci nabíječky Ionity používat i elektromobily jiných značek, například Jaguar I-Pace nebo Hyundai Kona. Naopak zapovězeny budou pro vozy Nissan s konektorem ChaDeMo a také pro Tesly, které bez adaptéru nedokážou využívat žádné jiné rychlonabíječky, než svoje vlastní Tesla Superchargery.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze