SEAT se bude ubírat směrem elektrifikace

SEAT se bude ubírat směrem elektrifikace
Fotografie: seat-mediacenter.com
  • Mezistupněm budou plug-in hybridní varianty
  • Stavebním kamenem bude technika od Volkswagenu

Že jsou elektromobily budoucnost je jasné a na tento trend přechází i výrobce ze Španělska. Pro diariomotor.com to potvrzuje sám generální ředitel SEATu pro Španělsko – Carlos de Luise.

Přechod k elektromobilitě zajistí plug-in hybrid

První etapou podle Luise bude plug-in hybrid Leon eHybrid s výkonem 204 koní, který má představovat až 10 % prodejů španělského výrobce. Brzy se k němu přidá řada plug-in hybridních modelů Tarraco, Ateca a vozy značky Cupra. Pomocí plug-in hybridů si mají zákazníci zvyknout na přechod k čisté elektromobilitě a provozovatelé dobíjecí infrastruktury budou moci vybudovat tolik potřebné dobíjecí stanice nejen na parkovacích místech u supermarketů a na silnicích, ale i na místech, kde řidič parkuje své vozidlo přes noc.

Základem elektromobility SEATu je sdílení techniky

V současné době je zatím jedinou cestou k čisté elektromobilitě z pohledu SEATu městské vozidlo Mii vyráběné v sesterském závodu Volkswagenu v Bratislavě a po stabilizaci výroby budou příští rok opět spuštěny objednávky. Druhou variantou až v příštím roce jsou sportovní auta odnože CUPRA – model el-Born založený na technické platformě ID.3 a Tavascan se základem od ID.4. Stejná strategie převzetí techniky od Volkswagenu čeká model Ateca.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze