S elektromobilem Nobe 100 zaparkujete i na zdi. Budete si ho ale moci koupit?

S elektromobilem Nobe 100 zaparkujete i na zdi. Budete si ho ale moci koupit?
  • Nobe je elektrická tříkolka s retro designem
  • Lze ji parkovat i na stěnách budov
  • Není však jasné, zda bude vyrobeno více než 10 kusů

Projekt elektrického autíčka Nobe je příkladem hledání netradičních cest ke splnění svého cíle. Společnost totiž u tohoto vozítka volí netradiční způsoby propagace i shánění peněz.

Zatímco většina výrobců automobilů hledá kapitál u investorů, společnost Nobe na to šla od lesa, když začala hledat podporu u lidí skrze crowdfunding. Jejím prvním cílem bylo vybrat přes 25 milionů korun. Jak informuje web electrek.co, nyní se společnost rozhodla pro nabrání dalšího kapitálu, a to opět crowdfundingovou cestou. Pro prezentaci svého vozítka si tentokrát vybrala jeho velice netradiční možnost parkování.

Společnost představila unikátní systém, který automobilu umožňuje parkování na stěně budovy. Systém pracuje s technologií kolejnic, na kterých je vůz vyzvednut na stěnu, kde si spokojeně odpočívá do doby, dokud si jej majitel opět nevyzvedne. Nobe se tímto originálním způsobem snaží zaujmout a vybrat přes 2 miliony korun.

Nobe je elektromobilem, který hraje na nostalgickou notu. Vůz svým designem evokuje starou školu klasických italských vozů. Uvnitř však najdeme jen tu nejmodernější techniku. Každé ze tří kol má vlastní elektromotor, které dohromady dávají výkon 97 koní a vůz mohou hnát dopředu rychlostí až 130 km/h. Baterie o kapacitě 25 kWh nabízí dojezd 260 kilometrů na jedno nabití. Automobilka však slibuje, že technika vozu bude neustále aktualizována a majitelé budou dostávat jen to nejmodernější.

Nad celým projektem se však vznáší několik otazníků. Momentálně třeba není vůbec jasné, kolik peněz se společnosti již podařilo vybrat, zda chce systém zvedání vozů na stěnu dále rozvíjet a především to, zda automobilka bude své vozy skutečně vyrábět. Prozatím bylo vyrobených pouze 10 konceptů, které se prodávají za částku 800 tisíc korun.

Nobe 100

Nejistá budoucnost vozu je nemilá, protože automobilů v retro designu s moderními technologiemi elektrického vozu na trhu příliš mnoho nenajdeme. Rozhodně se jedná o zajímavou alternativu k futuristickým křivkám nejnovějších projektů z dílen velkých automobilek.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze