Daymak představuje nový elektromobil. Má tři kola a jen dvě místa

Daymak představuje nový elektromobil. Má tři kola a jen dvě místa
Fotografie: Daymak
  • Novinka dorazí ve dvou verzích
  • Odlišovat je bude jak cena, tak i technické parametry
  • Cena vrcholné verze přesáhne 3 miliony Kč

Kanadský výrobce elektrických vozidel Daymak navazuje na svá dřívější slova ohledně produkce zcela nového typu elektromobilu. Nyní se jeho koncept dostává na veřejnost a soudě podle prvních fotek a technických údajů se bude jednat o celkem zajímavou věcičku. O novince informuje electrek.co. Tříkolový elektromobil ponese název Daymak Spiritus a už podle dostupných technických parametrů se jedná o nejrychlejší elektromobil na světě se třemi koly.

Nová „elektrická tříkolka“ přijde ve dvou výkonových úrovních. Silnější Spiritus Ultimate nabídne nejvyšší rychlost 209 km/h, slabší zatímco Spiritus Deluxe se rozjede na podstatně méně zajímavějších 137 km/h. Dá se tak očekávat, že veřejnost bude zajímat právě verze Ultimate, která kromě toho nabídne pohon všech tří kol a výkon 197 koní. Současně lze počítat s 80kWh baterií a dojezdem 482 km. Naopak méně lákavé provedení Deluxe nabídne výkon 100 koní, pohon jedné nápravy a dojezd 300 km. Oba pak nabídnou čtyři airbagy, tříbodové bezpečnostní pásy a malý solární panel pro udržovaní elektrické energie.

A jak je to s cenou? Méně výkonné provedení Daymak Spiritus Deluxe vyjde na 19 995 dolarů, což je v přepočtu 444 tisíc Kč. Nároční zájemci, kteří by snad toužili po lepší verzi Ultimate, si pak budou muset připravit nemalých 149 995 dolarů, tedy v přepočtu 3,3 milionu Kč. Právě tato verze by navíc měla strčit do kapsy i chystanou druhou generaci Tesly Roadster. Může za to fakt, že Daymak Spiritus Ultimate má nabídnout šokující zrychlení z 0 na 96 km/h za pouhých 1,8 sekundy.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze