Tiny iEV je elektrické vozítko, které si můžete zaparkovat i v obýváku

Tiny iEV je elektrické vozítko, které si můžete zaparkovat i v obýváku
  • Momentálně běží kampaň na Kickstarteru
  • Koncová cena se má pohybovat okolo 200 tisíc korun
  • Dojezd základní verze je 60 kilometrů
  • Nabíjení zabere tři hodiny

Praha sice nepatří mezi největší světové metropole, ale i v ulicích našeho hlavního města je cítit, že prostor určený pro naše motorová vozidla není nafukovací. Zaparkovat v určitých částech města je prakticky nemožné, a to se pořád bavíme o Praze.

Velké problémy s parkováním má také Amsterdam. V jeho ulicích byste v budoucnu mohli potkat velmi netypické, elektřinou poháněné vozidlo. A nejenom tam, ale i jiných městech světa. Myslím, že když řekneme, že jde spíše o vozítko, tak nikoho neurazíme. Dojezd Tiny iEV je 60 kilometrů a maximální rychlost 45 kilometrů za hodinu. Nabití baterie zabere tři hodiny. Na střeše tohoto malého městského vozidla je i solární panel o výkonu 40 W, který přidává dojezd při slunečných dnech.

Tiny iEV

Nově však bude k dispozici i Tiny iEV X. V čem bude jiné? Verze X se dá pro převoz třeba většího nákupu „roztáhnout“. Pro lepší představu se podívejte na animaci. Větší bude i 72 voltová baterie, oproti standardní verzi, která má 48 voltovou lithium-iontovou baterii. Cena se bude pohybovat kolem 9 100 dolarů, tedy okolo 200 tisíc korun.

Tiny iEV má ve výbavě elektricky ovládaná zrcátka nebo sedmipalcový dotykový displej. Vozidlo je tak malé, že se s ním máte vejít do výtahu a parkovat ho můžete i u sebe doma. Jak moc se Tiny iEV bude dařit rozhodne kampaň na Kickstarteru.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze