Rivian představil ambiciózní plány na výstavbu vlastních nabíjecích stanic

Rivian představil ambiciózní plány na výstavbu vlastních nabíjecích stanic
Fotografie: Rivian
  • Všechny nabíječky mají získávat energii ze 100% obnovitelných zdrojů
  • Maximální výkon nabíjení v budoucnu má činit 300 kW

Výrobce elektromobilů Rivian zveřejnil své ambiciózní plány na výstavbu dedikované nabíjecí sítě s označením „Rivian Adventure Network“, která má zpříjmenit cestování majitelům vozidel R1T a R1S.


Konkrétně má v plánu instalovat více než 3,5 tisíce DC nabíjecích stanic na více než 600 místech území Kanady a USA. Všechny nabíječky mají být navíc zásobovány 100% obnovitelnou energií pocházející zejména z větrných elektráren a solárních panelů. Každé nabíjecí místo má přitom disponovat 5 až 6 nabíječkami. Stanice se údajně mají se nacházet v blízkosti frekventovaných cest, dálnic, restaurací a obchodů.

V budoucnu slibuje Rivian nabíjecí výkon až 300 kW.

Na začátku má být k dispozici nabíjecí výkon 200 kW, do budoucna však Rivian slibuje nabíjení výkonem až 300 kW, což znamená, že za přibližně 20 minut nabíjení by mělo dojít k zvýšení dojezdu o přibližně 220 kilometrů. Insideevs.com dále uvádí, že budou tyto nabíjecí stanice exkluzivně dostupné majitelům vozů Rivian, podobně jako je tomu v případě Superchargerů a vozů Tesla.

Přestože se prozatím jedná pouze o plány výstavby v USA a Kanadě, poskytuje přístup výrobce naději i Evropanům, že Rivian v budoucnu postaví nabíječky i na starém kontinentu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze