Renault Austral dostal české ceny. V nabídce má výhradně hybridy

e-Salon Praha 2022
Renault Austral dostal české ceny. V nabídce má výhradně hybridy
Fotografie: Renault
  • Celou startovní paletu tvoří jediná jednotka ve dvou výkonových stupních
  • Diesely už ze hry vypadly, všechny agregáty jsou mild-hybridní
  • Příští rok se přidá i full hybrid

Nástupce kompaktního SUV Kadjar dostal nové jméno Renault Austral a pohon výhradně předních kol. Základnímu šestistupňovému manuálu alternuje bezestupňový variátor X-Tronic, který je nedílně spojen se silnější verzí 158koňového zážehového turbočtyřválce 1.3. Naopak jeho slabší verze se 140 koňmi na českém trhu vždy spolupracuje s ručně řazenou skříní. Motorovou paletu na českém trhu Renault později doplní novým zážehovým tříválcem 1.2 full hybrid se systémovým výkonem 200 koní a sedmistupňovým automatem. Obě v současnosti nabízené třináctistovky čerpají sílu z jednoduchého mild-hybridu na 12 V, 1.2 s full hybridem pak využívá 400V soustavu.

Velkorysá základní linie Techno obsahuje adaptivní LED světlomety s asistentem dálkových světel, přední i zadní parkovací senzory doplněné couvací kamerou, handsfree přístup, dvouzónovou automatickou klimatizaci, posuvnou a dělenou zadní lavici, tempomat, dešťový a světelný senzor, volbu jízdních režimů, multimédia s navigací a jakostní audiosoustavou, digitální přístrojový štít + 19" litá kola. Nadstavba Techno esprit Alpine přidává řadu stylových doplňků a odlišný přední nárazník, černé střešní lišty, kombinované čalounění s alkantarou, hliníkové pedály, 20" kol a metalízovou čerň Etoilé bez příplatku.

Luxusnější výbava Iconic přidává paletu jízdních a bezpečnostních asistentů v čele s adaptivním tempomatem a panoramatickým kamerovým systémem, dále s aktivní hlídání mrtvého úhlu a jízdní dráhy, elektricky nastavitelné řidičovo sedadlo s nastavitelnou opěrkou a masáží, vyhřívání volantu a předních sedadel a elektricky ovládané víko zavazadelníku. Nadstavba Iconic esprit Alpine opět přidává obdobnou dávku stylových doplňků a k tomu i asistent jízdy na dálnici a v kolonách, samočinné upravování rychlosti podle značek, elektrické ovládání spolujezdcova sedadla a možnost doplatit za speciální matný šedý lak (platí pro obě nadstavby esprit Alpine).

mild hybrid 140 mild hybrid 160
Techno 770 000 Kč
Techno esprit Alpine 875 000 Kč
Iconic 925 000 Kč
Iconic esprit Alpine 955 000 Kč

Vůz je nyní již možné objednávat, v březnu následujícího roku dorazí první vozy do Česka. V květnu pak budou otevřeny objednávky full hybridu, ten fyzicky dorazí v září 2023. Zájemci si jej můžou už nyní prohlédnout na výstavě e-Salon Praha 2022.

Technické parametry Renault Austral mild hybrid 140

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 510 × 1 825 × 1 644 mm, 1 373 kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: přední
Výkon103 kW, 140 koní, točivý moment: 260 Nm / 1 750 ot/min
Baterie0,15 kWh
Nabíjení
Spotřeba?
Cena od770 000 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze