Reinkarnovaný Renault 5 chce být akčním trhákem. Dostane i ostrou verzi

Reinkarnovaný Renault 5 chce být akčním trhákem. Dostane i ostrou verzi
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Na trh se dostane za dva roky
  • V plánu je i sportovně laděná verze Alpine A5
  • Hlavním konkurentem bude Peugeot e-208

Začátkem minulého roku se světu ukázal koncept nové generace slavného Renaultu 5. A zatímco jeho výroba se spustí v roce 2024, aktuálně se na svět dostávají další podrobnosti o možná nejslavnějším masovém vozidlu s logem kosočtverce. Na základě informací od largus.fr můžeme očekávat hned tři verze, které se budou odlišovat nejen vzhledem, ale také výkonem. Konkrétně se na trh má dostat klasické provedení Renaultu 5, které dostane označení E-Tech Electric. V jeho útrobách najdeme baterii s kapacitou 42 až 52 kWh a nejvyšší výkon standardního provedení má činit 135 koní.

Komu by to nestačilo, bude moci zvolit o něco silnější a hlavně lépe vypadající Alpine A5. I tento vůz odkazuje na svého dávného předchůdce a ačkoliv základem bude znovu Renault 5, po stránce techniky se máme na co těšit. Sportovně laděný elektromobil má totiž dostat sportovnější vzhled, podvozek a také baterii s kapacitou 52 kWh. Nabídne výkon 218 koní a nejspíše 300 Nm točivého momentu. Modelovou řadu Renaultu 5 pak zakončí provedení Renault 5 Alpine Line. Má se jednat o pomyslný zlatý střed, kdy vůz nabídne sportovnější vizáž a skromnější technické parametry. De facto se jedná o sportovní linii, která se dá přirovnat ke sportovním paketům od Audi nebo BMW.

Nejdůležitější informací je ale zcela jistě to, kolik vlastně má nový Renault 5 stát. Na domácím francouzském trhu má základní provedení přijít na 22 tisíc eur, což je v přepočtu 545 tisíc Kč. Naopak za verzi Alpine A5 dá zájemce dost pravděpodobně více jak 30 tisíc eur, tedy skoro 740 tisíc Kč. Hlavním konkurentem oživeného Renaultu 5 bude příští rok omlazený Peugeot e-208, který ale nejspíše stále nenabídne sportovněji laděnou verzi.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze