První vodíková mapa ČR je tu pro odborníky i veřejnost

1
První vodíková mapa ČR je tu pro odborníky i veřejnost
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Mapa přehledně zobrazuje vodíkové stanice, ale i výrobny vodíku
  • Sloužit má hlavně pro státní správu, ale i investorům a klientům

Centrum dopravního výzkumu v rámci Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně představilo unikátní vodíkovou mapu ČR. Webová aplikace vznikla za účelem monitorování aktivit na poli vodíkové infrastruktury v návaznosti na dopravu. Přehledně mapuje všechny projekty výstavby plnicích stanic a výroben vodíku v jejich různých fázích realizace.

Mapa je určena pro všechny uživatele, kteří chtějí přehledně vidět, jaké jsou plány v této oblasti a jak se vodíkové hospodářství vyvíjí. Investoři mají zase k dispozici geografické podklady pro návaznost svých zamýšlených projektů v dané lokalitě. Jinými slovy, z hlediska podnikatelského záměru nemá velký smysl přemýšlet o plnicí stanici, pokud jiný investor o tři ulice dál má podobnou plnicí stanici již ve stavebním řízení. Mapa může také sloužit jako doplňkový nástroj orgánům státní správy pro případné plánování podpory.

Vodíková mapa

Co vůbec mapa umí?

Umí zobrazit záznamy nejen v mapě samotné, ale také v přehledné tabulce, kde uživatel snadno najde hledaný projekt. Umožňuje filtrování záznamů podle parametrů, jako jsou, provozovatel, investor, stupeň realizace, přístupnost pro veřejnost nebo základní technické parametry jako typ média a denní výkon. Uživatel má možnost pro daný záznam zvolit jednu ze tří úrovní důvěrnosti: veřejný, pouze pro členy České vodíkové technologické platformy, neveřejný. Ten poslední je určený hlavně pro projekty ve fázi záměru, kdy si uživatel zatím nepřeje jakékoliv detaily zveřejnit.

Diskuze ke článku
Danny Czech
Danny Czech
A proč vlastně fdrive nemá ve své mapě i vodíkové stanice? Jsou to přece také elektromobily.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze