První špionážní video Mercedesů EQE a EQS poukazuje na proporce. Porovnejte je

První špionážní video Mercedesů EQE a EQS poukazuje na proporce. Porovnejte je
Fotografie: youtube.com - walkoARTvideos
  • Prototypy Mercedesů EQE a EQS se podařilo zachytit na křižovatce nedaleko továrny
  • Model EQE bude konkurencí pro Teslu Model S, EQS pro Porsche Taycan

Mercedes v nadcházejících letech mohutně rozšíří svůj vozový park, jenž bude ve velké míře zahrnovat i vozy s plug–in hybridními a elektrickými pohony. Nejblíže z výrobní linky na trh mají momentálně modely EQE a EQS. Poslední písmena přitom napovídají, o jakou třídu se bude jednat v hierarchii značky.

Zatímco luxusnější model EQS rozšíří nabídku Mercedesu už příští rok, EQE si na svůj debut počká o rok déle. Na každý pád: oba prototypy jsou ve vývojové fázi a už nyní vyráží za prvními kilometry v ostrém provozu. Poměrně zblízka se je podařilo zachytit na video uživateli walkoARTvideos při stání na křižovatce. Jde o poměrně vzácný moment, neboť je možné oba vozy velikostně porovnat. Vůbec poprvé.

Můžeme tak nyní s jistotou říci, že menší EQE bude skutečnou konkurencí pro Teslu Model S, zatímco lépe vybavený a rozměrově velkorysejší EQS bude přímou konkurencí pro Porsche Taycan. Podobně se odhaduje, že i cena bude odpovídat úrovni jednotlivých konkurenčních modelů, stejně jako výbava pod kapotou. Očekává se totiž, že EQS dostane do vínku výkonnější elektromotor, větší baterii nebo možnost rychlejšího nabíjení.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze